Smørblomsten Skrevet 14. mars 2007 #1 Del Skrevet 14. mars 2007 Prior selger ferdigmarinert kalkunbryst. Hvor mye trenger jeg til 5 voksne, evt tips til tilbehør? Jeg har allerede 1,2 kg liggende i fryseren, er dette nok tro? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chelsea Skrevet 15. mars 2007 #2 Del Skrevet 15. mars 2007 Vi har brukt den til 4 voksne og da har det blitt noe til overs. Men dette spørs jo veldig på om det er forrett først og hva slags tilbehør som serveres til. Og hvor storspiste dere er. Tilbehør jeg synes passer er: Poteter enten kokte, fløtegratinerte eller hjemmelaget fast potetstappe (Ved fløtegratinerte er jo dette såpass mektig at da går det mindre kjøtt) Dampede aspargesbønner m/baconbiter (Det som også er godt er å frese staver av gulrøtter, sellerirot, persillerot og purre i panne evt. steke i ovnen med timian og olje og så lage bunter av disse og feste med en stekt baconskive. Kan lages ferdig på forhånd og bare varmes i ovnen) Soppstuing Saus selvsagt! Har imidlertid også fått følgende grønnsaker servert borte: Rosenkål, gulrøtter og erter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Smørblomsten Skrevet 20. mars 2007 Forfatter #3 Del Skrevet 20. mars 2007 Tusen takk for langt, og godt svar :-) Så følgende tilbehør er kanskje nok: (?) Vanlig kokte poteter Saus Brokkoli, gulrøtter? Asparges m bacon, nammmmm.... Er det ok å steke kalkunen i stekepose tro? Eller gjelder det hovedsaklig hel kalkun? Hvor lenge skal en 1,2 kg kalkun stekes? Altså kalkunbryst. Siden det er ferdigmarinert er det vel ikke vits å marinere ekstra? Men væske i langpanna må vel til? Litt appelsinjuice oppi stekeposen eller? Takknemlig for svar! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chelsea Skrevet 21. mars 2007 #4 Del Skrevet 21. mars 2007 Hei igjen! Tilbehøret du nevnte høres veldig bra ut. Men hvordan du skal steke denne, det kan jeg dessverre ikke svare på. Mener jeg bare stekte den som det stod på forpakningen, jeg. Mener jeg brukte litt smeltet smør oppå og så underveis "dynket" den litt i kraften som kom ut i panna. Men husker ikke helt, blander sammen med når jeg laget hel kalkun, dessuten er det ikke alltid jeg er alene på kjøkkenet og da er det noen arbeidsoppgaver som mannen heller tar. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 21. mars 2007 #5 Del Skrevet 21. mars 2007 Å steke kalkunbryst er enkelt - gjør som på det står på pakken - og bruk gjerne steketermometer for å få et perfekt resultat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Smørblomsten Skrevet 21. mars 2007 Forfatter #6 Del Skrevet 21. mars 2007 Å steke kalkunbryst er enkelt - gjør som på det står på pakken - og bruk gjerne steketermometer for å få et perfekt resultat. ← Ja, av og til må det inn m teskje Skal sjekke pakningen jeg! Men kan stekepose brukes tro? Ja d kan vel d..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Drua Skrevet 21. mars 2007 #7 Del Skrevet 21. mars 2007 Jeg ville ikke brukt stekepose, jeg vil ha litt stekeskorpe hvis du skjønner. Gjør som det står på esken, men det blir ekstra godt hvis du gnir på litt ekstra smør før steking. Kraften som blir i formen slenger du oppi sausen når kalkunen er ferdig stekt, så får du kjempegod saus. Så var det mengden, 1,2 kg er for lite til 5 voksne, ta det ut av esken og se på det så skjønner du raskt at du antakelig burde ha dobbelt så mye. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå