Gå til innhold

Poteter med groer


Meaty

Anbefalte innlegg

Noen ganger blir potetposen liggende litt for lenge sånn at det har begynt å vokse ut små groer på potetene. Er det farlig å bruke disse potetene hvis man skjærer vekk groene? Bestemora mi påstår det nemlig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Deception

Hvis det var farlig, ville jeg vært død forlengst. Jeg er oppvokst med at vi hadde kasser av poteter i kjelleren, og hver vår måtte vi fjerne groene på potetene.

Men hvis potetene er grønne, er det best å holde seg unna.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bellatrix
Hvis det var farlig, ville jeg vært død forlengst.

Jeg også. Det er nesten alltid groer på potetene vi spiser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest *Magica*

Jeg piller vekk groene, og lever ennå.

Men som nevnt over, ikke spis det grønne, det er giftig. Du kan få vondt i magen av det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har spist potetgroer i flere år nå, og jeg lever enda. Ikke får jeg mageproblemer av det heller. Grønne poteter plager meg heller ikke, så legne jeg kutter vekk det meste av det grønne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar :) Da trenger jeg ikke ha dårlig samvittighet hvis potetene ligger litt lenge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest gjesta

Det er ikke spesielt lurt å spise groene, da alt annet enn akkurat poteten faktisk er giftig. Men det er vel mest når poteten og groene har vært utsatt for lys og blitt grønne at det er direkte farlig. Såvidt jeg vet inneholder de blåsyre. Uansett - når man skjærer vekk groene er det ingen fare.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...