Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen ganger blir potetposen liggende litt for lenge sånn at det har begynt å vokse ut små groer på potetene. Er det farlig å bruke disse potetene hvis man skjærer vekk groene? Bestemora mi påstår det nemlig...

Videoannonse
Annonse
Gjest Deception
Skrevet

Hvis det var farlig, ville jeg vært død forlengst. Jeg er oppvokst med at vi hadde kasser av poteter i kjelleren, og hver vår måtte vi fjerne groene på potetene.

Men hvis potetene er grønne, er det best å holde seg unna.

Gjest Bellatrix
Skrevet
Hvis det var farlig, ville jeg vært død forlengst.

Jeg også. Det er nesten alltid groer på potetene vi spiser.

Gjest *Magica*
Skrevet

Jeg piller vekk groene, og lever ennå.

Men som nevnt over, ikke spis det grønne, det er giftig. Du kan få vondt i magen av det.

Skrevet

Jeg har spist potetgroer i flere år nå, og jeg lever enda. Ikke får jeg mageproblemer av det heller. Grønne poteter plager meg heller ikke, så legne jeg kutter vekk det meste av det grønne.

Skrevet

Takk for svar :) Da trenger jeg ikke ha dårlig samvittighet hvis potetene ligger litt lenge.

Gjest gjesta
Skrevet

Det er ikke spesielt lurt å spise groene, da alt annet enn akkurat poteten faktisk er giftig. Men det er vel mest når poteten og groene har vært utsatt for lys og blitt grønne at det er direkte farlig. Såvidt jeg vet inneholder de blåsyre. Uansett - når man skjærer vekk groene er det ingen fare.

Skrevet

Groene er giftige, men det bare å ta dem bort.

Gjest *Magica*
Skrevet

Det grønne og giftige stoffet i lysutsatte poteter heter solanin.

Skrevet
Jeg piller vekk groene, og lever ennå.

Jepp...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...