*Heidi* Skrevet 7. mars 2007 #1 Skrevet 7. mars 2007 Hvordan løser dere det? Er ikke så erfaren på kjøkkenet kan jo ikke ta inn potetene når steken er ferdig for de skal jo være i ovnen i en time..
Arkana Skrevet 8. mars 2007 #2 Skrevet 8. mars 2007 Du trenger ikke steke potetene i ovnen så lenge. Sett steken i ovnen og la den steke så lenge den skal. Når steken snart er ferdig gjør du klar potetene. Bland potetskiver, løk og hvitløk i en kjele sammen med kremfløte, salt, pepper og muskat. Kok opp og la småkoke ca 10 minutter. Hell alt i en ildfast form og dryss på revet ost. Nå trenger de bare gratineres i ovnen ca 15 minutter, og steken må uansett hvile en stund, så det er perfekt timing.
pusla Skrevet 8. mars 2007 #3 Skrevet 8. mars 2007 Varianten til Arkana over her anbefales . Blir kjempegodt!
:-) anna Skrevet 10. mars 2007 #5 Skrevet 10. mars 2007 Jeg pleier å lage fløtegratinerte poteter ferdig i en gryte. Koker poteter i biter til de er neste klare. Lager hvit saus, med masse hvitløk, og gjerne litt ost. Så blander jeg sausen inn i potetbitene (ikke omvendt - da er det vanskeligere å få passe konsistens) Til slutt heller jeg det over i en ildfast form og strør ost på. Da er det bare å sette det i ovnen, slik at osten smelter, mens steika hviler. :-) Tror jeg skal lage det i morgen jeg!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå