Gå til innhold

Oksestek og fløtegratinerte poteter


*Heidi*

Anbefalte innlegg

Hvordan løser dere det? Er ikke så erfaren på kjøkkenet :sjenert: kan jo ikke ta inn potetene når steken er ferdig for de skal jo være i ovnen i en time..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du trenger ikke steke potetene i ovnen så lenge. Sett steken i ovnen og la den steke så lenge den skal. Når steken snart er ferdig gjør du klar potetene. Bland potetskiver, løk og hvitløk i en kjele sammen med kremfløte, salt, pepper og muskat. Kok opp og la småkoke ca 10 minutter. Hell alt i en ildfast form og dryss på revet ost. Nå trenger de bare gratineres i ovnen ca 15 minutter, og steken må uansett hvile en stund, så det er perfekt timing. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å lage fløtegratinerte poteter ferdig i en gryte.

Koker poteter i biter til de er neste klare. Lager hvit saus, med masse hvitløk, og gjerne litt ost. Så blander jeg sausen inn i potetbitene (ikke omvendt - da er det vanskeligere å få passe konsistens)

Til slutt heller jeg det over i en ildfast form og strør ost på.

Da er det bare å sette det i ovnen, slik at osten smelter, mens steika hviler.

:-)

Tror jeg skal lage det i morgen jeg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...