Susannah Skrevet 7. mars 2007 #1 Skrevet 7. mars 2007 Har kjøpt noe oksekjøtt i småbiter. Prøvde det stekt i går til middag, men det var en heller seig affære. Innser at det sikkert passer bedre til en gryte/suppe og tenkte jeg skulle bruke resten i en suppe i dag. Hvordan gjør jeg det? Bør jeg koke det i vanlig vann først? Hvor lenge? Tilsette salt? Har egentlig aldri kokt kjøtt på denne måten før, så blir takknemlig for hjelp.
Gjest bada Skrevet 7. mars 2007 #2 Skrevet 7. mars 2007 Hvis du skal bruke det til gryter som chili con carne, boeuf bourgignon, biff stroganoff, oksecurry eller lignende, er standard fremgangsmåte å brune kjøttet på forholdsvis sterk varme, (i flere omganger hvis det er mye kjøtt), ta det ut av gryten, lage sausen, ha i det brunede oksekjøttet og la det koke (minst) en times tid.
Eliza Doalot Skrevet 7. mars 2007 #3 Skrevet 7. mars 2007 Evt kan du koke det i vann, gjerne med litt gulrøtter, løk, purre, urter, pepperkorn osv. DEn kraften bruker du til saus. Hva gjelder tid så må du rett og slett koke til det er mørt.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå