Gå til innhold

smult? hva er det? lage berlinerboller? i?


Anbefalte innlegg

Skrevet

er at dersom du skal lage berlinerboller skal de steker i smult i en kjele.... hva er det? matfett?? det har jeg ikke, kan dte bruker noe annet?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

"Tykt, hvitt og fast fett som blir produsert av smeltet svinefett, ister. Smult inneholder 99 % lipider. På grunn av det svært høye innholdet av mettet fett bør det brukes forsiktig."

http://www.matoppskrift.no/sider/linkrvare.asp?ID=smult

Det gir vel en bestemt smak på det som stekes som kanskje andre typer oljer/fett ikke kan erstatte. Det må de som har prøvet begge deler svare på.

Skrevet

Det er grisefett. Men jeg har sett bakpå de moderne smultringspakkene i butikken at det brukes vanlig, vegetabilsk olje.

Gjest gjesta
Skrevet
Det er grisefett. Men jeg har sett bakpå de moderne smultringspakkene i butikken at det brukes vanlig, vegetabilsk olje.

Palmeolje, sikkert? Og smakstilsetning for å etterlikne smultsmaken? Bare tipper.

Smult er veldig brannfarlig, så vær forsiktig :) Tør ikke å lage mat som kan brenne her i huset :sjenert:

Skrevet (endret)

Flott Matfett som ligger i kjøledisken ved siden av smør/margarin er smult. Finnes i så godt som alle matbutikker.

Og ikke bruk kjele, bruk en jerngryte og når du er ferdig med å steke så bær gryten ut å la den avkjøle seg.

Endret av Antoinette
Skrevet

Og husk at hvis det skulle ta fyr så kvel flammene ved å legge lokk på kjelen.

Bruk for all del ikke vann!!!

Ha med andre ord et lokk tilgjengelig (les: ikke innerst i kjøkkenskapet, men liggende rett ved siden av deg .)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...