Gå til innhold

Min opplevelse på Jans mat og vinhus


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Hei

Skal på Jans mat og vinhus ikveld. Det er en av de bedre restaurantene i Stavanger og menyen ser ganske bra ut. En kan lese mer om plassen på deres hjemmeside http://www.jans.no/ . Stedet fikk også hederlig omtale i RA for ikke så lenge siden: http://www.rogalandsavis.no/bruland/article2561379.ece . Så det blir nok en bra kveld og hvem vet....kanskje jeg til og med fisker frem mobilen for å ta noen bilder av rettene :ler:

Her er menyen i henhold til websiden:

FEBRUAR MENY

FOIE GRAS TERRIN

EPLEGELE MED INGEFÆRSKUM OG RØDBETSIRUP

BLOMKÅL OG TRØFFELSUPPE

KYLLINGMOUSSE MED PARMASKINKE, PERSILLE FRIT

Resten av menyen finner du her.

Innlegget er redigert iht Kvinneguidens regeler om kopirett. Trille (mod)

Endret av gard
Gjest rabrabara
Skrevet

Å, der har vi og vært og det var en fantastisk opplevelse. Det eneste var at syv retter ble FOR mye. Jeg greide ikke å spise opp den bittelille sjokoladekaken til slutt og DA er jeg mett.

Skrevet

Jans mat og vinhus er en slags instutusjon i restaurant miljøet i Stavanger. De har holdt det gående i mange, mange år og de aller fleste i byen vet om plassen. De jeg vokste opp tenkte jeg at jeg aldri kom til å få råd til å spise der og plassen virket helt uoppnåelig. Men etter som årene har godt har de fleste fått bedre råd og prisene er ikke så skremmende.

Vel, over til matopplevelsen. Vi ankom plassen 19.30 og lokalene er koselige selv om man sitter i en slags ”kjeller”. Vi hadde stearinlys på bordet og det var dempet musikk i bakgrunnen. Vi bestemte oss for å gå for 8 retters menyen til 500 kroner og den medfølgende vinpakken til 635 kroner.

Vi started med Kir royal som apperetiff men det tok ikke lang tid før maten kom på bordet. Vi startet med gåselever (også kjent som foie gras på nynorsk) servert med en slags eplekompott og rødbetesirup. Hvis linken på Jans stemmer hadde vi en veldig søt hvitvin til (Marc Tempé Tokay-Pinot Gris Vendage Tardives ’99). Jeg tror ikke jeg har hatt en så søt vin til en forrett før (vanligvis kommer den søte til desserten) men det funket overraskende bra. Vanligvis kan foie gras bli litt...eh...voldsomt men sammen med de litt syrlige eplene og den søte vinen ble det veldig bra. Her er bilde: http://www.gardkarlsen.com/food/foie_gras_jans.jpg

Vi fortsatte med blomkål og trøffelsuppe. Igjen kan trøffelsmaken ta litt overhånd men her hadde de begrenset seg så suppen var god den. Vi var nå over på mer tradisjonel hvitvin med en Rieffel Riesling Brandluft ’2004. I beskrivelsen av retten står det at suppen også inneholdt ”kyllingmousse med parmaskinke...”. Jeg kan ikke helt forstå hvor denne kyllingen befant seg :-) Se selv:

http://www.gardkarlsen.com/food/blomkaal_suppe_jans.jpg

Vi fortsatte med samme vin og neste rett var stekt kamskjell som var veldig godt. Jeg er ikke helt sikker på hva som ble servert til...hva er egentlig ”beurre noisette”? :-)...dere får sjekke på Wikipedia hvis dere lurer.

http://www.gardkarlsen.com/food/kamskjell_jans.jpg

Vi fortatte med klippfisktempura med klippfiskkrem, paprikacoulisse og safranvinaigrette. Dette høres fancy ut men jeg synes denne retten falt litt igjen...det smakte bare som frityrstek ”et eller annet” med sur søt saus. Det var godt men det smakte ikke som klippfisk...og det kan vel kanskje være positivt ;) . Vinen til var José Michel Carte Blanche

http://www.gardkarlsen.com/food/klippfisktempura_jans.jpg

Så var vi over på dagens første hovedrett...torsk med purre, spinat og ansjosmajones. Fisken var kjempegod og det var spennende å få servert en rødvin til. Det var en Terreno Chianti Classico ’2004 og dette funket veldig bra. Kanskje det var maten (eller vinen jeg hadde smakt før) men dette smakte ikke som en vanlig Chianti...men den var god og passet til maten.

http://www.gardkarlsen.com/food/torsk_jans.jpg

Dagens andre hovedrett var lammecarré med polenta, småløk og tomatisert demi glace. Igjen var det en deilig rett og vinen var OK (Chateau des Sarrins Rouge ’2002). Jeg er ingen stor fan av franske viner i utgangspunktet.

http://www.gardkarlsen.com/food/lammecarre_jans.jpg

På menyen sto det bare ”Pina Colada” på neste rett. Vi trodde kanskje vi skulle få en drink men det var en liten dessert der de hadde toppet ananasbiter med en slags krem med kokossmak. Det var kjempegodt og friskt. Jeg må ærlig innrømme at jeg er ikke helt sikker hva vi fikk å drikke til :-)...for mye vin kanskje :ler:

http://www.gardkarlsen.com/food/pina_colada_jans.jpg

Som siste rett og dessert fikk vi sjokolade nemisis, en slags vannbakkels med vaniljekrem og en bringebær/champagne sorbet. Sjokoladekaken var fantastisk og kjentes ut som den var laget med mørk, mørk, mørk sjokolade...og det var deilig og frisk med bringebær sorbet til.

http://www.gardkarlsen.com/food/sjokolada_nemesis_jans.jpg

Alt i alt var det en deilig måltid. Men siden dette skal være en topp restaurant må jeg også nevne ting som ikke var perfekt.

-da vi skulle ha aperetiff virket det ikke helt som de hadde kontrollen på hvem som skulle ha og ikke ha

- jeg spurte om menyen mens vi spiste slik at vi kunne følge med på de forskjellige rettene. Jeg fikk til svar at det skulle jeg selvfølgelig få men den så jeg aldri noe til

-på toalettet baserer de seg på små håndkle...da jeg var på do var det ikke flere igjen

- da de skulle severe hovedretten kom de ut med maten før de hadde ryddet bordet vårt for forrige rett...dermed ble det litl kaos

- musikken var heldigvis dempet...men det var samme CD som sist år da jeg var der. Kanskje på tide å bytte?

- de mest erfarne kelnerene serverte til damene først...men de andre litt uerfarne var ikke så nøye på det

- de var litt gjerrige med vinen...men da jeg sto opp kl 7 dagen derpå var jeg egentlig glad for det ;)

Dette er jo småplukk og det reduserte ikke matopplevelsen på noen som helst måte.

Min anbefaling er: ta deg råd til å ta deg en aften på Jans sammen med en du er glad i og ta en ”full pakke” med mat og vin...det er en opplevelse.

Skrevet

Ble fristet nå!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...