Gjest Tyr Skrevet 22. februar 2007 #1 Skrevet 22. februar 2007 Hva disker dere opp med av mat, på en stille flørtekveld ?
Gjest niomi Skrevet 22. februar 2007 #2 Skrevet 22. februar 2007 Hvis jeg og samboer skal storkose oss med mat lenge, lager vi oss tapas. Også småspiser vi og koser oss med vin i timesvis.
Gjest bada Skrevet 22. februar 2007 #3 Skrevet 22. februar 2007 Hvor flink er du til å lage mat, og hva liker du/liker du ikke av mat? *vil gjerne hjelpe! *
Deidre Skrevet 22. februar 2007 #4 Skrevet 22. februar 2007 Dette er blitt min manns yndlingsrett: http://www.matprat.net/Recipe.aspx?artid=7...mnu1=&mnu2=5017 Nydelig!
vixen Skrevet 22. februar 2007 #5 Skrevet 22. februar 2007 Trodde du skulle komme med et knakende bra tips jeg nå, Tyr...
Prinsesse på erten Skrevet 22. februar 2007 #6 Skrevet 22. februar 2007 Hvor flink er du til å lage mat, og hva liker du/liker du ikke av mat? *vil gjerne hjelpe! * ← *rekker opp hånda* Kan jeg óg være med? Er det en første-date? Eller kjenner dere hverandre godt? Sagt med andre ord; gjør det noe at dere spiser "sølemat"?
Gjest Tyr Skrevet 22. februar 2007 #7 Skrevet 22. februar 2007 Tapas er en verden jeg ikke kjenner helt. dvs. ser man på hva som blir servert, så blir jo alt enkelt. ; Men hva er det du kaller tapas niomi ? Jo jeg får til det meste på kjøkkenet, men noen ganger har man lyst på "noe annet". Jeg har noen planer for helgen med noe reinkjøtt. Pent stekt er det fantastisk godt. Tilbehøret har jeg noen tanker om.. Vinen er planlagt... Men kansje jeg burde lage noe helt annet... *nei det er ikke første-date, laaangt derifra*
Gjest niomi Skrevet 22. februar 2007 #8 Skrevet 22. februar 2007 - Spanske små kjøttboller - Skinke, gjerne spansk - Spanske pølser - Ost, vellagret - Kyllingklubber - Sylta paprika fyllt med feta - Fyllte champignonghatter - Stekt potet - Ferskt brød - Spansk omelett - Aioli - Tomatsalsa - Pesto - God olje
Gjest niomi Skrevet 22. februar 2007 #9 Skrevet 22. februar 2007 For øvrig høres reinsdyrsmiddagen himmelsk ut. Skulle ønske samboeren min ville ta storviltprøva...
Gjest Tyr Skrevet 22. februar 2007 #10 Skrevet 22. februar 2007 Se der ja niomi, mye god "maule" mat. Skal gjøre et ærlig forsøk en gang. Se hva jeg får til.. Jeg er ikke jeger, så reinkjøtt må jeg kjøpe. Men det er utrolig god smak på kjøttet.
Gjest piaf Skrevet 22. februar 2007 #11 Skrevet 22. februar 2007 Fortell om vinen du har valgt ut til reinen, da!
Gjest Tyr Skrevet 22. februar 2007 #12 Skrevet 22. februar 2007 Du, piaf, der har jeg prøvd en Crozes-Hermitage. Cave de Tain Crozes Hermitage 2004. Litt etter hvilken saus og tilbehør, så er den utmerket til en reinfilet. Ville du ha valgt noe annet ?
Gjest piaf Skrevet 22. februar 2007 #13 Skrevet 22. februar 2007 Du, piaf, der har jeg prøvd en Crozes-Hermitage. Cave de Tain Crozes Hermitage 2004. Litt etter hvilken saus og tilbehør, så er den utmerket til en reinfilet. Ville du ha valgt noe annet ? ← Nei, der var vi faktisk meget samstemte!
Gjest Tyr Skrevet 22. februar 2007 #14 Skrevet 22. februar 2007 En lett og elegant vin, til en billig penge. Men mat piaf, der er du ekspert. Hva serverer du på en lørdagskveld, når du er i godlune ?
Gjest piaf Skrevet 22. februar 2007 #15 Skrevet 22. februar 2007 I godlune? Faktisk spiser vi ofte fersk fisk på lørdager - det passer bra sånn fordi vi som oftest handler lørdag morgen. Her er en favoritt jeg pleier å lage med kveiteskiver. Tilbehør mandelpotetmos smaksatt med svisset sjalottløk og safran. Og så lager jeg gjerne en pestoliknede olje (olivenolje, frisk basilikum og litt rå hvitløk) til å ringle lett over det hele - retten blir litt blass i fargen ellers. Men nydelige og rene smaker! Ellers er jo blåskjell gode nå om vinteren - det er også koselig mat til to. Min favoritt er med rotgrønnsaker i små terninger, fløte/hvitvin, karry, safran (igjen...) og bladpersille. Og en god Sancerre eller Chablis.
Gjest Tyr Skrevet 22. februar 2007 #16 Skrevet 22. februar 2007 Jeg skulle gjerne laget blåskjellsuppe, men da måtte jeg spise den alene... men Sancerren måtte jeg nok dele. Selv om jeg bor på kysten, er fisk ofte et problem å få tak i. Fiskeindustrien er gode på fangst men elendig på distribusjon. Rick Stein ja, jeg har sett noen program av han. Det er mange fargerike kokker i britanien.
Prinsesse på erten Skrevet 23. februar 2007 #17 Skrevet 23. februar 2007 Reinfilet, ja. Nam Selv er jeg dessverre ingen mester med reinsdyr... Hvis jeg skal lage en romantisk middag er det viktig at: - Det er rimelig lett å lage - At man ikke blir for mett/tung i kroppen - At middagen varer en stund Tror jeg ville startet med en suppe - f.eks en jorsskokksuppe. Den kan lages en stund i forveien og bare varmes opp rett før. Deretter kalvefilet med ovnsbakte provencalske grønnsaker, ristede pinjekjerner, masse parmesan og balsamicosjy. Til dessert ville jeg valgt god ost (gorgonzola, brie de meaux etc). Si ifra hvis du vil ha oppskrifter
Chelsea Skrevet 23. februar 2007 #18 Skrevet 23. februar 2007 Tror jeg ville startet med en suppe - f.eks en jorsskokksuppe. Den kan lages en stund i forveien og bare varmes opp rett før. Deretter kalvefilet med ovnsbakte provencalske grønnsaker, ristede pinjekjerner, masse parmesan og balsamicosjy. Til dessert ville jeg valgt god ost (gorgonzola, brie de meaux etc). Si ifra hvis du vil ha oppskrifter ← Jeg vil ha oppskrifter! Det hørtes supergodt ut.
Prinsesse på erten Skrevet 23. februar 2007 #19 Skrevet 23. februar 2007 (endret) Jeg vil ha oppskrifter! Det hørtes supergodt ut. ← Her får du Jordskokksuppe: Jeg bruker en blanding av poteter og jordskokk - samt en relativt liten sellerirot. Synes det blir litt "mye" med smaken av kun jordskokker. Spekeskinken kan byttes ut med f.eks lynstekte kamskjell. Det står forresten i oppskriften at suppen skal serveres kald. Det gjør ikke jeg. Kalv med ovnstekte, provencalske grønnsaker, pinjekjerner, parmesan og balsamicosjy: x kg kalvestek (jeg liker godt å bruke beinfri bog) salt/pepper Ovnsbakte grønnsaker: (velg det mengedeforholdet dere selv måtte ønske) hvitløk smakstomater rød/gul paprika aubergine gul løk squash frisk timian olivenolje salt/pepper Balsamicosjy: 1 dl balsamico 1 dl kraft 1 ss smør 1 ss soyasaus parmesan ristede pinjekjerner Sett ovnen på grill og 250 grader. Stek paprikaene til de blir sorte. Legg de i en bolle og dekk med folie. Sett ovn på over/undervarme og sett ned temperaturen (følg anvisningen på kalveemballasjen) Gni steken inn med salt/pepper. Bryn i stekepannen så den får en fin stekeskorpe. Plasser i ovn og stek til kjernetemperatur (står på pakken). Legg i aluminiumsfolie og hold varm. Sett ovn på over/undervarme og 200 grader. Surr løk, hvitløk i olje til gyllen farge. Tilstett små terninger av aubergine og squash. La steke i 5 minutter. Overfør til en ildfast form. Del tomatene i små båter. Fjern skallet av paprikaene og ha tomater og hakket paprika i den ildfaste formen. Tilstett også hakket timian, salt og pepper. Stek i ca 25 minutter. Blad ingrediense til balsamicosjyen. La småkoke til det har redusert til ca halv mengde. Juster med eventuelt salt/sukker. Legg grønnsakene midt på en tallerken med ganske tykke skiver kalv på toppen. Hell over balsamicosjy, ristede pinjekjerner. Og ha på massevis av høvlet (ikke raspet) parmesan. Server med en italiensk Barbera. Ost: Gorgonzola Fiken/kvede marmelade Ferske fiken Server med en god dessertvin. Endret 23. februar 2007 av Prinsesse på erten
Gjest gjesta Skrevet 23. februar 2007 #20 Skrevet 23. februar 2007 Her var det mye godt! Jeg har noen dumme spørsmål, jeg - hvor får man kjøpt jordskokk (særlig nå om vinteren, til sommern kan jeg ha dem i hagen)? Og blåskjell; er de de selger på SmartClub ok, eller anbefales man å handle andre steder? Fint om noen med kjennskap til butikkene i Trondheim kan svare
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå