Gå til innhold

Natur-ris


Smørblomsten

Anbefalte innlegg

Har kjøpt Natur-ris, brun langkornet indisk ris....

Bakpå pakken står det at den skal legges i vann og hvile minst en halv time før

man koker den opp...

HVORFOR? Dette har jeg da ikke tid til ;) og ikke minst så glemmer jeg det...

Står også at man skal skylle risen i flere vann!?

Er det virkelig så nødvendig? Kjenner man forskjell på risen når den er ferdig :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Grunnen til at den skal bløtlegges er at man da får ut en del av stivelsen, slik at risen blir mindre klissen. Så du kan godt la være hvis du ikke har noe mot klissen ris. Den bør allikevel skylles slik at du får vekk støv og uhumskheter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm, men jeg har aldri latt den hvile, og den har ALDRI blitt klissen! Det som er så rart :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker vanligvis hvit basmatiris, og hvis jeg legger den i bløt på forhånd blir risen "tørrere", luftigere og får bedre konsistens. Men hvis du liker den som den er uten bløtlegging så er det jo bare å la være. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At den ligger i bløt forkortere bare koketiden med 5-10 minutter, så det har ingen betydning. Å skylle den kan være lurt for det kan være mye støv og dritt i ris.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

Har kjøpt Risenta økologisk, vakuumpakke ris fra Helios. Ser ingen farer med støv, bakterier og "dritt" regner jeg med at det dør ved koking i 50 min

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...