Gå til innhold

Oppskrift på grov pizzabunn


Gjest Vidvandre

Anbefalte innlegg

Gjest Vidvandre

Har noen en oppskrift på grov pizzabunn? Tenkte å lage i kveld :)

Også lurte jeg på i samme slengen på om de selger grove pitabrød noen plass?

Jeg spiser for mye fint brød :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Denne oppskriften er fra Grete Roede, tror jeg skal prøve den selv snart :)

"25g gjær

2 dl lunkent vann

3 dl hvetemel

1 1/2 dl sammalt grovt hvetemel

1/2 ts salt

Tilsvarer 6 porsjoner."

Grove pitabrød har jeg ikke sett, selv om jeg skulle ønske det ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vidvandre
Denne oppskriften er fra Grete Roede, tror jeg skal prøve den selv snart :)

"25g gjær

2 dl lunkent vann

3 dl hvetemel

1 1/2 dl sammalt grovt hvetemel

1/2 ts salt

Tilsvarer 6 porsjoner."

Grove pitabrød har jeg ikke sett, selv om jeg skulle ønske det  ;)

Tusen takk for svar! :)

Nei, det er rart det ikke finnes grove pitabrød altså.. Jeg pleier å lage minipizzaer med halve pitabrød som bunn, og det hadde vært så greit med grove pitabrød til det, så er det litt sunt ihvertfall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Blondie65

Kan du ikke lage grove pitabrød av den Grethe Rohde oppskriften da?

Si fra hvis du finner grove pitaer. Er flere som er på jakt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Marie81

Ang. grove pitabrød. Var i en annen link her noen som mente at grove pitabrød var å få kjøpt, lurer på om det var på Ultra?

Jeg lager grov pizzadeig med utgangspunkt i vanlig pizzadeig. Bytter bare ut hvetemelet med 2/3 "mel til grovbakst" + 1/3 rugmel

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg fant nylig grove pitabrød på en innvandrerbutikk. Mener å ha lest i en annen tråd at noen hadde funnet det på Ultra også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lurer på om noen vet om/hvor man får tak i grove hamburgerbrød?

For mye hvitt brød her også.. :sjenert:

Endret av meja
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne oppskriften er fra Grete Roede, tror jeg skal prøve den selv snart :)

"25g gjær

2 dl lunkent vann

3 dl hvetemel

1 1/2 dl sammalt grovt hvetemel

1/2 ts salt

Tilsvarer 6 porsjoner."

Jeg bruker denne, men 3 dl sammalt grov hvete og 1 1/2 dl hvetemel. Grovere, og bedre smak, synes jeg. I tillegg bruker jeg en skvett olivenolje i deigen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fant nylig grove pitabrød på en innvandrerbutikk. Mener å ha lest i en annen tråd at noen hadde funnet det på Ultra også.

Jeg pleier også å kjøpe i innvandrerbutikker. Husker ikke hva merket heter, men de er gode, og store og fine.

Jeg lurer på om noen vet om/hvor man får tak i grove hamburgerbrød?

For mye hvitt brød her også..  :sjenert:

En av de "vanlige" pølse-/hamburgerbrødprodusentene har begynt å selge grove hamburgerbrød (og pølsebrød også, tror jeg), de har dem på Kiwi'en her innimellom.

Ellers pleier jeg å bake selv:

Grove hamburgerbrød/pølsebrød (ca. 16 stk)

350 g hvetemel

250 g grovbakst

100 g sammalt rug grov

(melet er litt etter hva jeg har i skapet, dette var trolig det som var tilgjengelig første gang jeg lagde ;) )

50 g smør/margarin

2 dl melk

2,2 dl vann

1 ts salt

1 ss sukker

50 g gjær

Smelt smør, ha i vann og melk og varm opp til ca 37 grader. Løs opp gjæren i væsken, tilsett de øvrige ingrediensene. Hev til dobbel størrelse. Bak ut, etterhev på brett. Stekes ved 220 grader i ca 15 min. De er veldig greie å fryse ned. :)

Edit: Kom på at jeg har en oppskrift på grove pitabrød et sted også, men den har jeg visst ikke skrevet inn i boka mi, så jeg fant den ikke i farten... Skal legge den inn hvis den dukker opp!

Endret av itla
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...