*Shira* Skrevet 12. februar 2007 #1 Del Skrevet 12. februar 2007 KG's super kokker, jeg trenger hjelp til oppskrift. Skal ha noen venninner på besøk på fredag og har lyst å lage noe pasta med lys saus, ikke carbonara. Men en fyldig fløtesaus. Har lyst å bruke hvitt kjøtt enten kylling eller svin. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Blanca Skrevet 12. februar 2007 #2 Del Skrevet 12. februar 2007 Jeg er ingen superkokk, men jeg liker pasta med en saus av matfløte og blåmuggost (Norzola eller Normanna). Smak deg frem til hvor mye blåmuggost du vil ha i. Synes det er særlig godt å bruke grønne grønnsaker som aspargestopper, sukkerter og squash i en slik pastarett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 12. februar 2007 #3 Del Skrevet 12. februar 2007 Jeg serverer av og til pasta med stekt svinefilet og saus som var laget ved å ta 1/3 liter fløte, kok sakte opp sammen med feddene av en hel hvitløk. La koke på svak varme til sausen er passe tykk og smak til med salt, pepper og gjerne litt urter etter smak. Jeg pleier å ha ørlite buljong i for smaken sin skyld, men hvitløken gir en fantastisk smal i seg selv. Når sausen er passe tykk moses hvitløksfedden (bruk gjern stavmikseren). Server med tagliatelle, svine- eller kyllingfilet og salat/grønnsaker etter smak. Sukkererter er både godt og dekorativt som tilbehør. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nattblomst Skrevet 12. februar 2007 #4 Del Skrevet 12. februar 2007 Søk etter Gyngestols favorittpasta her i matforumet. Den er som du beskriver (kremet saus, svin) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mischa Skrevet 13. februar 2007 #5 Del Skrevet 13. februar 2007 Eks'en min pleide å blande matfløte med kremost med urter eller krydder.. pluss litt ekstra krydder i tillegg.. Det ble veldig godt. Men siden vi ikke er på talefot har jeg ikke oppskriften.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Shira* Skrevet 13. februar 2007 Forfatter #6 Del Skrevet 13. februar 2007 Takk for mange gode tips. Love ya Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hobgoblin Skrevet 13. februar 2007 #7 Del Skrevet 13. februar 2007 Liker godt denne varianten med svinkjøtt og ostesaus: Svinefileten rulles i hvitløk, hakket ingefær og chili, og stekes i panne. Lag ostesaus (f.eks med parmesan eller cheddar), og varm aspargesbønner i sausen. Server pasta og salat til. Noen ganger synes jeg det er for mektig med ostesaus, så da kutter jeg ostesausen, og spiser det med bare parmesan på pastaen, og dressing på salaten. (Men det var jo ikke det du spurte etter, da... ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nattblomst Skrevet 13. februar 2007 #8 Del Skrevet 13. februar 2007 Gyngestols favorittpasta. 4 p. 300 g svinekjøtt i strimler 100 g pepperoni 2 ss olje 1/2 gul paprika 1/2 rød paprika 2 strimlede gulerøtter 1 purre 2 fedd hvitløk 1 beger creme fraiche/rømme fungerer også greit 2 ss finhakket frisk persille 2 dl utblandet buljong vann salt og pepper etter smak, paprikakrydder og chillipulver er også godt til Svinekjøtt stekes i olja, på relativt høy varme. Pepperoni tilsettes mot slutten av steketiden. Dette tas av på en talerken. Grønnsakene strimles og surres, men skal ikke surres helt mykt.(gulerøtter først, deretter paprika etter noen min, og til slutt purre) Hvitløken tilsettes helt til slutt av stekingen av grønnsakene, (stekes denne mye mister den mye smak). Begeret med chreme fraich/rømme tilsettes sammen med buljongvann. Urtene og ekstra krydder tilsettes til sist og alt blandes sammen. Server med pasta. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gamle Alex Skrevet 13. februar 2007 #9 Del Skrevet 13. februar 2007 Så akkurat på tv med kremet sopp saus Kylling filet i biter sopp i biter Hønsebuljong salt /pepper Litt Dijon sennep litt fløte serves med pasta som er smaksatt med gressløk og fersk persille Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mee mee Skrevet 13. februar 2007 #10 Del Skrevet 13. februar 2007 denne tråden må jeg ha! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå