Gjest Mioscha Skrevet 9. februar 2007 #1 Del Skrevet 9. februar 2007 Trenger fennikelfrø til en rett jeg skal lage og har kjøpt en pose. Det blir jo igjen en del - noen som har en ide om hva de kan brukes til? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 9. februar 2007 #2 Del Skrevet 9. februar 2007 Fennikelfrø passer godt i f.eks. indiske og marokkanske retter og det er også veldig godt i brød. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mioscha Skrevet 9. februar 2007 #3 Del Skrevet 9. februar 2007 Oppskrift....? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 9. februar 2007 #4 Del Skrevet 9. februar 2007 Skal vi se.... her har du et par forslag i allefall. Suppebrød med fennikel (2 brød) 1 pk gjær 1 liter vann 1 ss salt 5 ss olivenolje 2 liter hvetemel 1 ss fennikelfrø Rør ut gjæren i det lunkne vannet. Rør inn de andre ingrediensene. Arbeid deigen smidig og la heve ca 40 minutter. Del deigen i to emner og bak dem ut til brød. Plasser emnene på stekebrett og etterheve ca 30 minutter. Stek ved 175 grader i ca 40 minutter. Tandoorisaus (4 pers.) 1 ts paprikapulver 1 ts kanel 1 ts gurkemeie 1 ts pepper 1 ts malt koriander 2 ss revet ingefær 1 ts sambal oelek 2 ts fennikelfrø 3½ dl yoghurt naturell Stek krydrene i tørr panne. Bland med ingefær, sambal oelek og yoghurt. Ta vare på 1 kopp av sausen. Resten pensles oppå fisk, kylling, lam eller svinekjøtt. Dekk til og sett kaldt 2 timer. Grill og server med resten av sausen. Bør ikke fryses. Ras-el-hanout (marokkansk krydderblanding) 2 kanelstenger 1 ss nellikspiker 1 ss korianderfrø 1 ss spisskummenfrø 1 ss fennugreek 1 ss fennikelfrø 1 ss sennepsfrø Fres i panne et par minutter og mal i krydderkvern eller morter. Oppbevar i tett boks og bruk til f.eks. marinader eller gryteretter (de fleste gryteretter har jo en rimelig nøytral basis med kjøtt/fisk, grønnsaker og kraft og så tilsetter du krydder etter hva slags type rett du ønsker). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 10. februar 2007 #5 Del Skrevet 10. februar 2007 Det er også godt med fennikelte. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå