Gå til innhold

Glutenfri og melkefrie oppskrifter


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Ja, det trenger jeg folkens!

Så har dere noe som ikke inneholder gluten eller melkeprodukter så sleng inn en oppskrift er du snill....

Trenger ny input i matveien....

Tenker på alt mulig egentlig, kaker, bakst og middagsretter

Endret av *Mocca*
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Tenker du på kaker eller middagsoppskrifter? Sistnevnte burde ikke by på nevneverdige problemer. Alt av kjøtt, fisk og grønnsaker kan jo brukes, og melkeprodukter er lette å unngå.

Kaker kan være litt vanskeligere, men jeg har funnet et par fra databasen min:

Appelsin- og mandelkake

2 store appelsiner

5 egg

250 g mandler

220 g sukker

1 ts bakepulver

Skrubb appelsinene. Legg i en gryte og dekk med vann. Kok 1 time. Ta opp av vannet og avkjøl. Sett en tallerken under appelsinene for å fange opp all saften. Skjær dem i fire og fjern steinene. Kjør appelsinstykkene, med skall, sammen i en kjøkkenmaskin. Pisk eggene lette og luftige. Tilsett appelsinmosen og evt ekstra juice, mandler, sukker og bakepulver. Bland godt sammen og hell i en smurt og bakepapirkledt 22 cm springform. Stek ved 180 grader i 1 time. Avkjøl i formen før den vendes ut på rist og avkjøles helt. Dryss med melis før servering.

Østeuropeisk valmuefrøkake

4 egg, delt i plommer og hviter

125 g smør

revet skall av 1 sitron

100 g melis

2 ss kakao

50 g sukker

160 g valmuefrø (malt i morter, food processor eller kaffekvern)

Visp eggeplommer, smør, sitronskall og melis godt sammen. Vend inn kakao. Stivpisk eggehvitene og visp gradvis inn sukkeret. Vend frøene og eggehvitene inn i eggeplommeblandingen. Fordel i en smurt 24 cm springform. Stek ved 170 grader i 70 minutter. Avkjøl i formen. Server med melisdryss.

Bountykake

6 eggehviter

200 g melis

200 g kokosmasse

6 eggeplommer

150 g sjokolade

150 g smør

90 g melis

1 ts vaniljesukker

Pisk eggehviter og melis stivt. Rør inn kokos. Ha røren i bakepapirkledd langpanne eller to runde former à 24 cm. Stekes nederste rille i ovn på 150 grader i ca. ½ time. Sjekk før halvtimen er gått, kaken skal bare være bittelitt gyllen.

Fyll: Smelt sjokoladen sammen med smøret over svak varme. Rør sammen eggeplommer med siktet melis. Ha eggeblandingen i sjokoladeblandingen og rør med en skje til du har en fin krem. Det er viktig at sjokoladeblandingen ikke er varm ellers blir det suppe. Blir den for bløt setter du den i kjøleskapet til den tykner. Rør av og til mens du sjekker konsistensen. Del langpannebunnen i to, tvers over, eller legg de runde bunnene oppå hverandre, med fyll i midten oppå og gjerne på sidene.

Pynt: Pynt med kokos og lag gaffelmønster på toppen av kaken.

Jamie Oliver's nøttesjokoladekake

150 g skåldede mandler

150 g finmalte valnøtter

300 g god sjokolade

1 ss kakaopulver

250 g smør

100 g sukker

6 egg

salt

Legg bakepapir i en kakeform (diameter 22–24 cm for 8 porsjoner), smør bunn og sider, og strø deretter med mel. Ha nøttene i en food processor og finmal dem. Deretter har du i sjokolade og kakaopulver og kjører i 30 sekunder, slik at sjokoladen blir delt i småbiter. Sett det til side i en egen bolle. Ha smør og sukker i food processoren og pisk til det er lyst og luftig. Så tilsetter du eggeplommene en om gangen. Deretter blander du inn sjokolade og nøtter.

I en annen bolle pisker du eggehvitene med en klype salt til det danner seg stive topper. Vend forsiktig eggehvitene inn i sjokolade-, smør- og nøtteblandingen. Hell alt i formen, og stek ved 190 °C i ca. 1 time. Se etter om kaken er ferdig ved å stikke en cocktailpinne eller spissen av en kniv i den i 5 sekunder – når du tar den ut, skal det ikke være noe kakerøre på den.

Skrevet

Flott! Trenger alt av kaker, middager og bakst...

Flotte oppskrifter, de er lagret...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...