blå Skrevet 8. februar 2007 #1 Del Skrevet 8. februar 2007 dette er kanskje superdumt, men jeg lurer faktist på hvordan jeg skal steke løk. Når jeg gjør det så blir den enten brent eller så blir den i allefall aldri brun. Hvorfor får jeg ikke til sånn løk som man får på karbonadesmørbrød??? Gjør de noe lurt som jeg ikke har skjønt??? Vær snill å hjelp lille blå på kjøkkenet da??? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antoinette Skrevet 8. februar 2007 #2 Del Skrevet 8. februar 2007 (endret) Du tenker nok på karamellisert løk. Fres løkskiver i litt rikelig smør, tilsett noen fingerklyper sukker og stek til løken er myk og gyllenbrun under stadig omrøring. Viktig og ikke bruke for høy varme, tror det er dette du gjør feil. Du må heller ikke skjære løken i for tykke skiver så den bruker for lang tid på å bli myk. Endret 8. februar 2007 av Antoinette Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 8. februar 2007 #3 Del Skrevet 8. februar 2007 Et par spiseskjer vann hjelper løken til å bli myk uten å bli brent. Vannet fordamper vekk, så det er ikke noe problem. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
blå Skrevet 8. februar 2007 Forfatter #4 Del Skrevet 8. februar 2007 tusen takk. dere er noen engler. Nå skal jeg ut å steke løk Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antoinette Skrevet 8. februar 2007 #5 Del Skrevet 8. februar 2007 Ja, litt vann kan man også bruke, det glemte jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
blå Skrevet 8. februar 2007 Forfatter #6 Del Skrevet 8. februar 2007 Jeg får det ikke til jeg Nå hadde jeg i godt med smør, hadde veldig lav varme og litt sukker i. Løken blir myk, men den blir ikke brun?? Den er bare myk og lys??? Hvordan blir den brun?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antoinette Skrevet 8. februar 2007 #7 Del Skrevet 8. februar 2007 Du skal ikke ha veldig lav varme, bruk middels varme. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest vimse Skrevet 8. februar 2007 #8 Del Skrevet 8. februar 2007 Og være litt tålmodig, det tar litt tid å få den mørk Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dru Skrevet 8. februar 2007 #9 Del Skrevet 8. februar 2007 Bruk sukkerkulør, juks er helt godkjent når det gjelder stekt løk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 9. februar 2007 #10 Del Skrevet 9. februar 2007 Jeg får det ikke til jeg Nå hadde jeg i godt med smør, hadde veldig lav varme og litt sukker i. Løken blir myk, men den blir ikke brun?? Den er bare myk og lys??? Hvordan blir den brun?? ← Jeg damper den i litt smør og vann først til den blir myk. Så skrur jeg opp varmen og har i litt ekstra smør + litt sukker og bruner til den får en fin farge og blir litt karamellisert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest 1 Skrevet 9. februar 2007 #11 Del Skrevet 9. februar 2007 Jeg starter med å få pannen skikkelig varm (høy temperatur) og freser løken først i veldig varm panne, helst i en god stekeolje. Etterhvert reduserer jeg varmen, og løken blir da brun og ikke brent. Kanskje det har noe med type panne å gjøre? Det er noe forskjell på jernpanne og teflonpanne. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 9. februar 2007 #12 Del Skrevet 9. februar 2007 Jeg bruner løk på omtrent samme måten som Gjest 1 gjør. Høy varme først, ha i løken og rør godt hele tiden. Når den begynner å få farge har jeg i litt sukker, ca 1/2 ts til et par løk og rører videre. Når den begynner å bli ferdig har jeg litt vann på og steker enda litt til. Når vannet er borte er løken, som regel, gylden, søt og veldig god. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå