Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

dette er kanskje superdumt, men jeg lurer faktist på hvordan jeg skal steke løk. Når jeg gjør det så blir den enten brent eller så blir den i allefall aldri brun. Hvorfor får jeg ikke til sånn løk som man får på karbonadesmørbrød??? Gjør de noe lurt som jeg ikke har skjønt???

Vær snill å hjelp lille blå på kjøkkenet da???

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Du tenker nok på karamellisert løk.

Fres løkskiver i litt rikelig smør, tilsett noen fingerklyper sukker og stek til løken er myk og gyllenbrun under stadig omrøring.

Viktig og ikke bruke for høy varme, tror det er dette du gjør feil. Du må heller ikke skjære løken i for tykke skiver så den bruker for lang tid på å bli myk.

Endret av Antoinette
Skrevet

Et par spiseskjer vann hjelper løken til å bli myk uten å bli brent. Vannet fordamper vekk, så det er ikke noe problem.

Skrevet

tusen takk. dere er noen engler. Nå skal jeg ut å steke løk ;)

Skrevet

Ja, litt vann kan man også bruke, det glemte jeg.

Skrevet

Jeg får det ikke til jeg :tristbla:

Nå hadde jeg i godt med smør, hadde veldig lav varme og litt sukker i. Løken blir myk, men den blir ikke brun?? Den er bare myk og lys??? Hvordan blir den brun??

Skrevet

Du skal ikke ha veldig lav varme, bruk middels varme.

Skrevet

Og være litt tålmodig, det tar litt tid å få den mørk :)

Skrevet

Bruk sukkerkulør, juks er helt godkjent når det gjelder stekt løk.

Skrevet
Jeg får det ikke til jeg  :tristbla:

Nå hadde jeg i godt med smør, hadde veldig lav varme og litt sukker i. Løken blir myk, men den blir ikke brun?? Den er bare myk og lys??? Hvordan blir den brun??

Jeg damper den i litt smør og vann først til den blir myk. Så skrur jeg opp varmen og har i litt ekstra smør + litt sukker og bruner til den får en fin farge og blir litt karamellisert.

Gjest Gjest 1
Skrevet

Jeg starter med å få pannen skikkelig varm (høy temperatur) og freser løken først i veldig varm panne, helst i en god stekeolje. Etterhvert reduserer jeg varmen, og løken blir da brun og ikke brent.

Kanskje det har noe med type panne å gjøre? Det er noe forskjell på jernpanne og teflonpanne.

Skrevet

Jeg bruner løk på omtrent samme måten som Gjest 1 gjør. Høy varme først, ha i løken og rør godt hele tiden. Når den begynner å få farge har jeg i litt sukker, ca 1/2 ts til et par løk og rører videre. Når den begynner å bli ferdig har jeg litt vann på og steker enda litt til. Når vannet er borte er løken, som regel, gylden, søt og veldig god.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...