Gå til innhold

Frk. Stellas osteboller


Chelsea

Anbefalte innlegg

Hei!

Tenkte jeg skulle lage disse til helgen.

Men er det fersk eller tørr gjær?

Hva slags ost er best? Synes den som er på osterundstykker/-briks du får kjøpt i butikken er god men vet ikke hva de vanligvis bruker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Osterundstykker.

Var en oppskrift i matklubben her på forumet.

OK. Jeg har ikke laget disse selv, men generelt for deiger kan både tørrgjør og fersk gjær brukes. Min erfaring er at jeg får bedre resultater med fersk gjær, men det er det sikkert noen som er uenig med med i. Tørrgjær blades inn i melet, mens fersk gjær løses i litt væske (37 grader) før den blandes med melet.

Jeg ville valgt en vellagret gulost-type. Jarlsberg eller Norvegia. Synes dette er de beste ostene å gratinere med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...