Pimbila Skrevet 29. januar 2007 #1 Del Skrevet 29. januar 2007 Jeg kjøpte vaniljekesam i dag, siden det har vært så mye snakk om det. Men jeg så at det var svarte prikker i. Er det vanlig? Hva bruker dere vaniljekesam til? Hva slags frukt er gode å ha til? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 29. januar 2007 #2 Del Skrevet 29. januar 2007 Ja de svarte prikkene er vanilje! Du kan bruke det til all slags frukt og bær! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skya Skrevet 29. januar 2007 #3 Del Skrevet 29. januar 2007 Det passer fint til epler som er skåret i biter og strødd med kanel. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 29. januar 2007 #4 Del Skrevet 29. januar 2007 Veldig godt til varme bjørnebær også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pimbila Skrevet 29. januar 2007 Forfatter #5 Del Skrevet 29. januar 2007 Ja de svarte prikkene er vanilje! ← ok Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 29. januar 2007 #6 Del Skrevet 29. januar 2007 De svarte prikkene er vaniljefrøene! Jeg synes det er fantastisk med vaniljekesamen til oppskåret ananas og eller mango. Også veldig godt til en lun form med tropiske frukter med hvit sjokolade og appelsinsaus Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
La Luna Skrevet 29. januar 2007 #7 Del Skrevet 29. januar 2007 Du kan også bruke det som fyll i rullekake. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Colargol Skrevet 29. januar 2007 #8 Del Skrevet 29. januar 2007 De svarte prikkene er vaniljefrøene! ← Er det det? For jeg trodde nemlig det var fra selve vanilje-stilken? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 29. januar 2007 #9 Del Skrevet 29. januar 2007 Er det det? For jeg trodde nemlig det var fra selve vanilje-stilken? ← Hvis du kjøper en vaniljestang og deler den i to, vil du se at den er fylt med små klissete svarte frø = svarte prikker! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
gard Skrevet 30. januar 2007 #10 Del Skrevet 30. januar 2007 Hei Jordbær med vaniljekesam er veldig godt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
loffen Skrevet 30. januar 2007 #11 Del Skrevet 30. januar 2007 Jeg synes det er godt på varm eplekake / pai. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antoinette Skrevet 30. januar 2007 #12 Del Skrevet 30. januar 2007 De sorte prikkene er vaniljefrø. Hvis man kjøper en hel vaniljestang og splitter den opp på langs ser man frøene. Disse skraper man ut med en kniv. Jeg har alltid et beger vaniljekesam i vaffelrøren, det er også godt sammen med friske bær eller pai/terte. Vanlig kjemisk fremstilt vaniljesukker inneholder ikke ekte vanilje. Jeg lager mitt eget vaniljesukker. Til nød kjøper jeg det svenske i stripete boks med en afrikansk mann på etiketten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Colargol Skrevet 30. januar 2007 #13 Del Skrevet 30. januar 2007 Hvis du kjøper en vaniljestang og deler den i to, vil du se at den er fylt med små klissete svarte frø = svarte prikker! ← Hehe, ja det trenger du ikke forklare meg! Men poenget mitt var at jeg trodde det var selve stilken de brukte til sånne ting og ikke frøene! Altså at stilken ble raspet opp! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 30. januar 2007 #14 Del Skrevet 30. januar 2007 Men poenget mitt var at jeg trodde det var selve stilken de brukte til sånne ting og ikke frøene! Altså at stilken ble raspet opp! ← Vaniljestang er frøkapselen til en plante i orkidéfamilien - Vanilla planifolia. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 30. januar 2007 #15 Del Skrevet 30. januar 2007 Vanlig kjemisk fremstilt vaniljesukker inneholder ikke ekte vanilje. Jeg lager mitt eget vaniljesukker. ← Hvordan gjør du det? Vil gjerne prøve Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spire Skrevet 31. januar 2007 #16 Del Skrevet 31. januar 2007 Noen som har erfaring med å bruke vaniljekesam i bolledeigen?? Skal lage boller idag etter Tines oppskrift med vanlig kesam, men har et beger med vaniljekesam stående... Kan det bli for mye vaniljesmak montro? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antoinette Skrevet 31. januar 2007 #17 Del Skrevet 31. januar 2007 Hvordan gjør du det? Vil gjerne prøve ← Ta 500 gr. vanlig hvitt strøsukker i en blender og skrap ut frøene fra 2 vaniljestenger. Kjør dette sammen i blenderen til sukkeret har fått en askegrå farge, hell over på et tett glass, bruk et Norgesglass hvis du er så heldig å ha slike og stikk de to brukte vaniljestengene oppi. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bada Skrevet 31. januar 2007 #18 Del Skrevet 31. januar 2007 Ta 500 gr. vanlig hvitt strøsukker i en blender og skrap ut frøene fra 2 vaniljestenger. Kjør dette sammen i blenderen til sukkeret har fått en askegrå farge, hell over på et tett glass, bruk et Norgesglass hvis du er så heldig å ha slike og stikk de to brukte vaniljestengene oppi. ← Det går også an å skylle vaniljestenger som har vært brukt i matlagingen, (f.eks. til å lage vaniljesaus), tørke dem godt, og så legge dem i et tett glass sammen med sukker. Det er en rimeligere måte å lage vaniljesukker på, men sukkeret får ikke like intens vaniljesmak som med Antoinettes fremgangsmåte. Men sukkeret blir selvfølgelig bedre og bedre etter hvert som antallet vaniljestenger i glasset øker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå