Gå til innhold

Vaniljekesam


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg kjøpte vaniljekesam i dag, siden det har vært så mye snakk om det. Men jeg så at det var svarte prikker i. Er det vanlig?

Hva bruker dere vaniljekesam til? Hva slags frukt er gode å ha til?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ja de svarte prikkene er vanilje!

Du kan bruke det til all slags frukt og bær!

Skrevet

Det passer fint til epler som er skåret i biter og strødd med kanel.

Skrevet

Veldig godt til varme bjørnebær også.

Skrevet
Ja de svarte prikkene er vanilje!

:ler: ok

Skrevet

De svarte prikkene er vaniljefrøene! :)

Jeg synes det er fantastisk med vaniljekesamen til oppskåret ananas og eller mango. Også veldig godt til en lun form med tropiske frukter med hvit sjokolade og appelsinsaus :sikle:

Skrevet

Du kan også bruke det som fyll i rullekake.

Skrevet
De svarte prikkene er vaniljefrøene! :)

Er det det? For jeg trodde nemlig det var fra selve vanilje-stilken?

Skrevet
Er det det? For jeg trodde nemlig det var fra selve vanilje-stilken?

Hvis du kjøper en vaniljestang og deler den i to, vil du se at den er fylt med små klissete svarte frø = svarte prikker! :)

Skrevet

Hei

Jordbær med vaniljekesam er veldig godt :)

Skrevet

Jeg synes det er godt på varm eplekake / pai. :)

Skrevet

De sorte prikkene er vaniljefrø. Hvis man kjøper en hel vaniljestang og splitter den opp på langs ser man frøene. Disse skraper man ut med en kniv.

Jeg har alltid et beger vaniljekesam i vaffelrøren, det er også godt sammen med friske bær eller pai/terte.

Vanlig kjemisk fremstilt vaniljesukker inneholder ikke ekte vanilje. Jeg lager mitt eget vaniljesukker. Til nød kjøper jeg det svenske i stripete boks med en afrikansk mann på etiketten.

Skrevet
Hvis du kjøper en vaniljestang og deler den i to, vil du se at den er fylt med små klissete svarte frø = svarte prikker! :)

Hehe, ja det trenger du ikke forklare meg! ;)

Men poenget mitt var at jeg trodde det var selve stilken de brukte til sånne ting og ikke frøene! Altså at stilken ble raspet opp!

Skrevet
Men poenget mitt var at jeg trodde det var selve stilken de brukte til sånne ting og ikke frøene! Altså at stilken ble raspet opp!

Vaniljestang er frøkapselen til en plante i orkidéfamilien - Vanilla planifolia.

Skrevet

Vanlig kjemisk fremstilt vaniljesukker inneholder ikke ekte vanilje. Jeg lager mitt eget vaniljesukker.

Hvordan gjør du det? Vil gjerne prøve :sjenert:

Skrevet

Noen som har erfaring med å bruke vaniljekesam i bolledeigen??

Skal lage boller idag etter Tines oppskrift med vanlig kesam, men har et beger med vaniljekesam stående... Kan det bli for mye vaniljesmak montro?

Skrevet
Hvordan gjør du det? Vil gjerne prøve  :sjenert:

Ta 500 gr. vanlig hvitt strøsukker i en blender og skrap ut frøene fra 2 vaniljestenger. Kjør dette sammen i blenderen til sukkeret har fått en askegrå farge, hell over på et tett glass, bruk et Norgesglass hvis du er så heldig å ha slike og stikk de to brukte vaniljestengene oppi.

Skrevet
Ta 500 gr. vanlig hvitt strøsukker i en blender og skrap ut frøene fra 2 vaniljestenger. Kjør dette sammen i blenderen til sukkeret har fått en askegrå farge, hell over på et tett glass, bruk et Norgesglass hvis du er så heldig å ha slike og stikk de to brukte vaniljestengene oppi.

Det går også an å skylle vaniljestenger som har vært brukt i matlagingen, (f.eks. til å lage vaniljesaus), tørke dem godt, og så legge dem i et tett glass sammen med sukker. Det er en rimeligere måte å lage vaniljesukker på, men sukkeret får ikke like intens vaniljesmak som med Antoinettes fremgangsmåte. Men sukkeret blir selvfølgelig bedre og bedre etter hvert som antallet vaniljestenger i glasset øker.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...