Gjest Ferskvannsblekksprut Skrevet 27. januar 2007 #1 Skrevet 27. januar 2007 Ja, jeg har mine grunner til å ikke ønske å spise dette mer, men det er en ting som har hindret meg; Tikka masala! Det er så godt at en kunne kappet av seg en finger for en liten bit. Så da er spørsmålet; Er det mulig å bli like godt bare med soyakjøtt istedenfor kylling? For da er alle verdens matproblemer løst i min verden iallfall. Tikka masala er djevelens verk og har et grep om meg
Tresoria Skrevet 27. januar 2007 #2 Skrevet 27. januar 2007 Hvis du fortsatt skal spise fisk kan du kanskje lage det med torsk. Det tror jeg hadde blitt bra.
Gjest gjesta Skrevet 27. januar 2007 #3 Skrevet 27. januar 2007 Soyakjøtt er veldig smak og behag så du må nesten prøve før du tar det store steget Ellers er det jo mulig å lage mat som smaker det samme uten at det inneholder kjøtt - mye indisk mat er i utgansgspunktet vegetarisk, men er tilsatt kjøtt i "tilpassede, norske" oppskrifter. Ekte indisk mat helt uten kjøtt, men med f eks linser eller kikerter er knallgodt.
Tabris Skrevet 27. januar 2007 #4 Skrevet 27. januar 2007 Det finnes forskjellige typer soyakjøtt-produkter du kan bruke, evt. kan du lage det bare med grønnsaker? Uansett er det bare snakk om en vane-sak. Jeg så også for meg at det ville være umulig å ikke spise kjøtt - spaghetti med kjøttsaus var jo så sinnsykt godt! - men når man har bestemt seg innerst inne så blir man fort vant. For meg var det lettere enn jeg trodde.
Gjest Ferskvannsblekksprut Skrevet 27. januar 2007 #5 Skrevet 27. januar 2007 spiser ikke fisk i det hele tatt uansett, så det gjeng itt Men jeg må få prøvd soyakjøtt ja, og tikka masala saus på ris er jo nam uten kylling og EGENTLIG! Jeg får prøve meg fram, jeg blir bare uvel av å spise kjøtt nå til dags, så blir nok ikke vanskelig
Gjest Maxagaze Skrevet 27. januar 2007 #6 Skrevet 27. januar 2007 spiser ikke fisk i det hele tatt uansett, så det gjeng itt Men jeg må få prøvd soyakjøtt ja, og tikka masala saus på ris er jo nam uten kylling og EGENTLIG! Jeg får prøve meg fram, jeg blir bare uvel av å spise kjøtt nå til dags, så blir nok ikke vanskelig ← Hvorfor vil du kutte ut kjøtt.. ? (Hvorfor blir du uvel av det, mener jeg ?)
Gjest Ferskvannsblekksprut Skrevet 27. januar 2007 #7 Skrevet 27. januar 2007 Det skal do bale drite i
Gjest Maxagaze Skrevet 27. januar 2007 #8 Skrevet 27. januar 2007 Det skal do bale drite i ← Etter at je har drite i det vil du ihvertfall ikke ha det ! ..blir som en selvoppfyllende profeti ! Hihi !
Gjest Ferskvannsblekksprut Skrevet 27. januar 2007 #9 Skrevet 27. januar 2007 Haha! Men seriøst, vil ikke skrive om grunner her da det har med ting å gjøre som KG ikke har med å gjøre
Gjest Ferskvannsblekksprut Skrevet 27. januar 2007 #11 Skrevet 27. januar 2007 Hei! Kanskje vi bør møtes? ;)
Gjest Maxagaze Skrevet 27. januar 2007 #12 Skrevet 27. januar 2007 Haha! Men seriøst, vil ikke skrive om grunner her da det har med ting å gjøre som KG ikke har med å gjøre ← Greit ! Hmm.. sjelden du blir såpass seriøs. Mer av det !
Gjest Ferskvannsblekksprut Skrevet 27. januar 2007 #13 Skrevet 27. januar 2007 Ja nå er det faktafanmeg nok!
Rainbow Brite Skrevet 27. januar 2007 #14 Skrevet 27. januar 2007 Jeg synes faktisk det er veldig godt å bytte ut kjøtt med champignon! Noen ganger en blaning av champignon, squash og aubergine. I tikka masala tror jeg at jeg ville brukt den blaningen + kikerter. Mmmm... det fikk jeg lyst på!
Susannah Skrevet 27. januar 2007 #15 Skrevet 27. januar 2007 Jeg vil også anbefale tikka masala med kikerter. (Går det an å få på boks i Norge, forresten?) Som det nevnes her er egentlig majoriteten av indisk mat vegetarisk så det er absolutt ikke noe "nedgradering" å erstatte kjøttet med grønnsaker av ulikt slag.
Gjest Pax Skrevet 27. januar 2007 #16 Skrevet 27. januar 2007 Har sett kyllingerstatning i helsekost. Ikke prøvd selv, men kanskje du liker det? Liker å lage indisk selv, og det smaker helt supert uten kjøtt. (men ok, jeg har aldri smakt indisk med kjøtt heller) Men om du er veldig glad i tikka, så kunne du kanskje prøve å være nesten-veggis, dvs at du bare spiser kjøtt når du spiser det?
Gjest Ferskvannsblekksprut Skrevet 27. januar 2007 #17 Skrevet 27. januar 2007 Tenkte du kom til å svare her succubus :D Men det er både dobbeltmoralistisk og kvalmt (for meg) å spise kjøtt "når jeg føler for det" og være vegetarianer når jeg føler for det.. her er det enten eller. husker jeg skulle prøve da jeg var 15 år også, men måtte gi opp prosjektet da mamma og pappa mente at soya var noe tull og snobberi Takk for tips fra deg og fra dere andre Litt flau over å svare dere for jeg liker ikke erter eller champignon eller noe dere nevner ikke kan jeg lære meg å like det heller for jeg er allergisk! Pffft!
Gjest Catwoman Skrevet 27. januar 2007 #18 Skrevet 27. januar 2007 Hva om du spiser en overdose med tikka masala før du slutter å spise kjøtt? Da kommer du til å bli så kvalm at du ikke orker tanken på det resten av livet.
Tabris Skrevet 27. januar 2007 #19 Skrevet 27. januar 2007 Du kjenner jo retten og vet hva som passer i den av ting du liker og tåler, så du kan prøe deg frem, ja. Mock Chicken finner du i "innvandrerbutikker", ellers finnes det soyabiter i forskjellige former i Sunkost-butikkene. Du må gjerne sende meg en PM hvis du ønsker, ang. mattips eller andre vegetar-relaterte ting. Lykke til.
Gjest Ylva Virvla Skrevet 27. januar 2007 #20 Skrevet 27. januar 2007 Viss det er masala-sausen du egentlig liker så godt, og ikke kyllingen, er det jo ikke noe problem. Kanskje du kan blande masalasausen med grønnsaker og ha ris til? Eller bare ha saus og ris og, som du nevner. Ellers synes jeg ikke det å spise tikka masala skal hindre deg i å la være å spise kjøtt ellers. Det må ikke være enten-eller. Å spise litt kjøtt er bedre enn å spise mye.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå