Chelsea Skrevet 26. januar 2007 #1 Del Skrevet 26. januar 2007 Noen som har en god oppskrift? Liker selv at sausen ikke er for tynn eller sur. Har aldri prøvd å lage det selv men har veldig lyst til å prøve. Evt. andre sauser som passer er også interessant. Har pleid å servere enten posebearnaise eller konjakk- og fløtesaus, også pose, men gjort litt til "min egen", men har så lyst til å prøve noe nytt. Regner med at tilbehøret blir fløtegratinerte poteter, stekte rotgrønnsaker og sopp. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest -eline- Skrevet 26. januar 2007 #2 Del Skrevet 26. januar 2007 Jeg har laget denne med godt hell flere ganger: Rødvinssaus (4 porsjoner) 5 dl rødvin 2 stk. sjalottløk 5 dl oksekraft 100 g usaltet smør ½ ts salt ½ ts nykvernet pepper Slik gjør du: Skrell og finhakk løken. Ha den i en gryte, tilsett rødvin, og kok det inn til 1/4 (til det får en "marmelade" konsistens), dette tar minimum 30 minutter. Tilsett kraft og kok det inn til halv mengden, ca. 15 minutter. Sil, og rør inn kaldt smør. Smak til med salt og pepper. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gamle Alex Skrevet 26. januar 2007 #3 Del Skrevet 26. januar 2007 Jeg bruker også gulerøtter sammen med sjalotten og påslutten har i et par skiver geitost (!) og et liten skje sennep Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trillrund Skrevet 26. januar 2007 #4 Del Skrevet 26. januar 2007 Jeg pleier å jukse med posesaus.... Skjærer opp grønn paprika som får ligge og kose i sausen en god stund. Da blir sausen ekstra god og med personlig touch. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå