Gå til innhold

Oppskrift på rødvinssaus


Chelsea

Anbefalte innlegg

Noen som har en god oppskrift?

Liker selv at sausen ikke er for tynn eller sur.

Har aldri prøvd å lage det selv men har veldig lyst til å prøve.

Evt. andre sauser som passer er også interessant.

Har pleid å servere enten posebearnaise eller konjakk- og fløtesaus, også pose, men gjort litt til "min egen", men har så lyst til å prøve noe nytt.

Regner med at tilbehøret blir fløtegratinerte poteter, stekte rotgrønnsaker og sopp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest -eline-

Jeg har laget denne med godt hell flere ganger:

Rødvinssaus (4 porsjoner)

5 dl rødvin

2 stk. sjalottløk

5 dl oksekraft

100 g usaltet smør

½ ts salt

½ ts nykvernet pepper

Slik gjør du:

Skrell og finhakk løken. Ha den i en gryte, tilsett rødvin, og kok det inn til 1/4 (til det får en "marmelade" konsistens), dette tar minimum 30 minutter.

Tilsett kraft og kok det inn til halv mengden, ca. 15 minutter.

Sil, og rør inn kaldt smør. Smak til med salt og pepper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker også gulerøtter sammen med sjalotten og påslutten har i et par skiver geitost (!) og et liten skje sennep :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å jukse med posesaus.... Skjærer opp grønn paprika som får ligge og kose i sausen en god stund. Da blir sausen ekstra god og med personlig touch.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...