Murf Skrevet 14. januar 2007 #1 Del Skrevet 14. januar 2007 Har seks dl fløte som bør brukes opp før utløpsdato. Noen middagstips? Kunne brukt i kake, men kun jeg som spiser det her hjemme= ikke så sunt... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest LilSweetie Skrevet 14. januar 2007 #2 Del Skrevet 14. januar 2007 En pastarett? F.eks en variant av pasta carbonara, pasta med reker i karrifløtesaus, eller pasta med røkelaks og fløte. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 14. januar 2007 #3 Del Skrevet 14. januar 2007 Fisk i form: Ha litt olivenolje i ildfast form, legg i fiskestykker (500 g er nok til to, og fyller en vanlig ildfast glassform), Salte og pepre. Hell over fløte (1-1,5 dl) og presset saft av ¼ sitron. Ha så over finhakket vårløk, hvitløk og bladpersille, og dekk alt med hakkede friske tomater (gjerne klasetomater) og mozzarella, eller annen reven ost. Stek ved 225 grader i 20 min for fersk filet, 25-30 for frossen (?). Godt med ris til - jeg pleier å bruke basmatiris kokt sammen med litt surret løk og 1 ts gurkemeie. Ellers bruker jeg fløte til fløtegratinerte poteter og hjemmelaget potetmos. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 14. januar 2007 #4 Del Skrevet 14. januar 2007 Enda en fisk i form, krever ikke mange ingredienser: fiskefilet (jeg har brukt steinbit eller sei) på en seng av: grovraspete gulrøtter (og raspete poteter, evt kok poteter ved siden av) løk/rødløk i skiver Hakket hvitløk Hell over matfløte/kremfløte, krydre med salt og pepper og evt andre ting (godt med provencekrydder, faktisk) Sist brukte jeg også olivenolje og litt smør. Bakes på 225 grader i 20 min hvis fisken er tint, 30-35 min om den er frossen. Kjempegodt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 14. januar 2007 #5 Del Skrevet 14. januar 2007 Hva med en pai/quiche med eggestand? Lag en paideig og ha i det fyllet du ønsker. Visp sammen 6-7 egg med fløten, litt salt og pepper og hell over. Dryss gjerne ost oppå og stek i ovnen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Murf Skrevet 15. januar 2007 Forfatter #6 Del Skrevet 15. januar 2007 Takk for gode tips! Det blir nok fisk på oss idag! Pai prøver jeg i morgen, men jeg er elendig på å få paibunnen god. Noen gode ideer? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 15. januar 2007 #7 Del Skrevet 15. januar 2007 Om du ikke får brukt opp all fløten kan du fryse den ned i passe porsjoner. Den vil da ikke egne seg til stivpisking, men både i bakverk og i sauser Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Murf Skrevet 15. januar 2007 Forfatter #8 Del Skrevet 15. januar 2007 Takk, Fakse! Godt tips! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 15. januar 2007 #9 Del Skrevet 15. januar 2007 Takk, Fakse! Godt tips! ← Bare husk å bruke den i løpet av et par måneder. Det er jo mye fett i fløte, så den kan bli dårlig om den blir liggende lenge i fryseren Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Murf Skrevet 15. januar 2007 Forfatter #10 Del Skrevet 15. januar 2007 Fisk i form: Ha litt olivenolje i ildfast form, legg i fiskestykker (500 g er nok til to, og fyller en vanlig ildfast glassform), Salte og pepre. Hell over fløte (1-1,5 dl) og presset saft av ¼ sitron. Ha så over finhakket vårløk, hvitløk og bladpersille, og dekk alt med hakkede friske tomater (gjerne klasetomater) og mozzarella, eller annen reven ost. Stek ved 225 grader i 20 min for fersk filet, 25-30 for frossen (?). Godt med ris til - jeg pleier å bruke basmatiris kokt sammen med litt surret løk og 1 ts gurkemeie. ← Denne ble supergod! Manglet bladpersille og brukte en boks hakkede tomater med basilikum- NAM! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nemesis Skrevet 15. januar 2007 #11 Del Skrevet 15. januar 2007 Fløtegratinerte poteter med koteletter til f.eks Du kan steike kyllingfilet, så forhåndskoker du noen poteter (til de begynner å bli litt myke) Så finner du fram en form hvor du legger kyllingfiletene oppi, hiver de delte potetene og har brokkoli, blomkål og asparges i biter. Ta og bland litt mel og vann til det blir litt fast (slik at sausen blir litt tykk), så tar du en god del fløte og en halv rømme og visper sammen, og tilsetter pepper, salt og hvitløkskrydder. Deretter heller du det over de andre ingrediensene i formen. Strø ost oppå, og inn i ovnen til grønsakene er "kokte" og osten har smeltet. Ca 20-35 min. Veldig godt spørr du meg, men kanskje litt dårlig forklart?!+ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå