Gå til innhold

Saus til kalkunbryst


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som har en god oppskrift på en saus det går an å servere til kalkunbryst?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det beste er vel å bruke kalkunkraft, hvis du har muligheten til det. Ellers så vet jeg ikke om så mye annet enn vanlig brun saus.

Skrevet

Fordi jeg ikke er verdens beste sausekokk, så bruker jeg en pose som basis, for eksempel "saus til stek" fra Toro. Lager den som vanlig, og så tilsetter jeg kraft og smaker til med salt og pepper, og gjerne en liten fløteskvett for å runde av smaken.

Skrevet

Surr finhakket løk i et par smør. Dryss på mel (4-5 ss) og spe med kraft (ca 5-6 dl) og litt vin (ca 1 dl). La koke noen minutter, tilsett så timian og kremfløte (ca ½ dl) og varm opp før servering. Visp gjerne inn en eggeplomme eller to på slutten (da må ikke sausen koke mer).

Gjest Fruktfat
Skrevet

jeg steker alltid kalkunbryst i stekepose, og bruker da kraften fra posen i sausen.

først lager jeg meljevning av 1ss smør og 2ss hvetemel, har i litt melk, sper med kraft fra posen og fyller på med fløte. blir alltid nam! :)

Skrevet

Jeg smelter litt smør, har i litt hvetemel og sper med kraft etter steking. (legg et par gulerøtter og litt løkk i panna mens du steker)

Så har jeg i litt kremfløte, salt, pepper, aromat og noen skiver brunost!

Brunosten lager kjempegod smak!

Og så litt negro for å få fin brunfarge...

Skrevet

Gjør som flere andre her: bruner smør og mel, sper med kraft fra kalkun eller innmatkraften. Krydrer med salt og pepper. Har i en del matfløte. Litt negro for å få mer brunfarge... :tunge1: Og gjerne noen skiver brunost. ;)

Skrevet

En liten klatt med sennep oppi det hele blir veldig godt.

Skrevet

Jeg bruker torosaus som base, helst kantarell og champignonvarianten. Erstatter mye av vannet med stekekraft (bruker all stekekraften jeg har) Og har gjerne oppi en skje creme fraiche, evt. brunost og - eller knuste tranebær/ tranebærgelè. Blir kjempegodt, ingen kjenner igjen posesausen..hehe

Ekstra godt er det hvis du steker skivet champignon i margarin med salt og pepper og har oppi sausen litt før den serveres.

Skrevet

Jeg lager brun saus/sjysaus som mange har nevnt her, men synes ikke den smaker "riktig" uten en liten dæsj Marmite (yeast extract) oppi. Mulig det er mine engelske aner som spiller inn her, men det gir sausen en liten piff.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...