melina Skrevet 30. desember 2006 #1 Skrevet 30. desember 2006 Noen som har en god oppskrift på en saus det går an å servere til kalkunbryst?
Grendel Skrevet 30. desember 2006 #2 Skrevet 30. desember 2006 Det beste er vel å bruke kalkunkraft, hvis du har muligheten til det. Ellers så vet jeg ikke om så mye annet enn vanlig brun saus.
Drua Skrevet 30. desember 2006 #3 Skrevet 30. desember 2006 Fordi jeg ikke er verdens beste sausekokk, så bruker jeg en pose som basis, for eksempel "saus til stek" fra Toro. Lager den som vanlig, og så tilsetter jeg kraft og smaker til med salt og pepper, og gjerne en liten fløteskvett for å runde av smaken.
Arkana Skrevet 30. desember 2006 #4 Skrevet 30. desember 2006 Surr finhakket løk i et par smør. Dryss på mel (4-5 ss) og spe med kraft (ca 5-6 dl) og litt vin (ca 1 dl). La koke noen minutter, tilsett så timian og kremfløte (ca ½ dl) og varm opp før servering. Visp gjerne inn en eggeplomme eller to på slutten (da må ikke sausen koke mer).
Gjest Fruktfat Skrevet 30. desember 2006 #5 Skrevet 30. desember 2006 jeg steker alltid kalkunbryst i stekepose, og bruker da kraften fra posen i sausen. først lager jeg meljevning av 1ss smør og 2ss hvetemel, har i litt melk, sper med kraft fra posen og fyller på med fløte. blir alltid nam!
Gjest Gjesta Skrevet 30. desember 2006 #6 Skrevet 30. desember 2006 Jeg smelter litt smør, har i litt hvetemel og sper med kraft etter steking. (legg et par gulerøtter og litt løkk i panna mens du steker) Så har jeg i litt kremfløte, salt, pepper, aromat og noen skiver brunost! Brunosten lager kjempegod smak! Og så litt negro for å få fin brunfarge...
Blueberry Skrevet 31. desember 2006 #7 Skrevet 31. desember 2006 Gjør som flere andre her: bruner smør og mel, sper med kraft fra kalkun eller innmatkraften. Krydrer med salt og pepper. Har i en del matfløte. Litt negro for å få mer brunfarge... Og gjerne noen skiver brunost.
Amanlis Skrevet 31. desember 2006 #8 Skrevet 31. desember 2006 En liten klatt med sennep oppi det hele blir veldig godt.
kitekatt Skrevet 4. januar 2007 #9 Skrevet 4. januar 2007 Jeg bruker torosaus som base, helst kantarell og champignonvarianten. Erstatter mye av vannet med stekekraft (bruker all stekekraften jeg har) Og har gjerne oppi en skje creme fraiche, evt. brunost og - eller knuste tranebær/ tranebærgelè. Blir kjempegodt, ingen kjenner igjen posesausen..hehe Ekstra godt er det hvis du steker skivet champignon i margarin med salt og pepper og har oppi sausen litt før den serveres.
Gjest itla Skrevet 4. januar 2007 #10 Skrevet 4. januar 2007 Jeg lager brun saus/sjysaus som mange har nevnt her, men synes ikke den smaker "riktig" uten en liten dæsj Marmite (yeast extract) oppi. Mulig det er mine engelske aner som spiller inn her, men det gir sausen en liten piff.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå