Gå til innhold

Sydentur for familier


rroger

Anbefalte innlegg

Belek, Tyrkia.

Belek har en glans av luksus over seg. Området har hele 32 fire- och femstjernes hotell. Dessuten bygges det nye små ”byer” av eksklusive villaer. Villaene selges fortere enn de blir bygget. Standarden er høy samtidig som prisen er meget lav. Det er bl.a. golfere fra hele verden som her har funnet sitt paradis på jorden her. Nylig ble Belek av det tyrkiske turistdepartementet valgt til modell for hvordan en "europeisk" turistby skal se ut. Her finner du det meste av det du kan tenke deg for en uforglemmelig ferie. Perfekt sted for den som liker sport (fotball, tennis, seiling, riding, dykking og annen vannsport), men spesielt golf. Det finnes akkurat nå 7 flotte baner med høy standard innenfor en 5 min. kjøretur. Den siste banen som åpnet er designet av selveste Nick Faldo. Du kan altså spille en ny bane hver dag i uken.

Når det gjelder privat utleie så er dette veldig "i skuddet". Det finnes mange alternativer som gir deg en helt annen opplevelse enn å bo på et hotellrom, og i de flest tilfeller også billigere. Du finner en billig flybillett og ordner overnatting privat. På denne adressen finner du eksempler på en store, ny vertikaldelte boliger med private svømmebasseng og plass til opptil 12 personer for priser fra 2490-4900,- pr. uke:

http://www.rentingavilla.com

På denne adressen kan du også finne linker til masse aktiviteter, golfklubber og hoteller.

Belek passer best for familier og golfinteresserte. Det er ikke en "typisk" turistplass, heller en snev av det "ekte, koselige tyrkiske", uten at det går på bekostning av vår ”europeiske” levemåte. En ting som er verd å få med seg er at her er det ikke lov for butikkselgere å opptre "aggressivt". Dette betyr at du får gå i fred på gaten uten innblanding fra ivrige selgere. Denne loven er ganske ny og blir strengt håndhevet av Tyrkisk politi. Jeg har vært både i Kemer og Alanya siste år og det er ikke tvil om at dette problemet er langt større på de to sistnevnte plasser.

Gull og skinn har meget attraktive priser for oss nordmenn.

En annen ting som er verd å få med seg er det tyrkiske kjøkken som er høyt rangert i verden. Du får et godt måltid med drikke for ca. 50,- pr. person. En restaurant med navnet ”Sunset” anbefales.

Her finnes faktisk også mulighet for alpine aktiviteter. Oppe i de mektige Taurusfjellene ca en times kjøring fra Belek finner du "Sakkli Kent Ski Resort" som har eget skitrekk og holder åpent fram til slutten av mars. Det betyr at du kan stå på ski og sole deg på stranden på samme dag.

Har du lyst på en tur litt utenfor de typiske, pulserende, norske turiststedene så er Belek absolutt stedet for deg.

Mvh

En som har funnet ”paradiset”

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...