Fashion.Faux.Pas Skrevet 12. desember 2006 #1 Del Skrevet 12. desember 2006 hei, tenkte jeg skulle bake noen lucia katter, men mangler oppskrift! Noen som kan hjelpe en stakkar amatørbaker?? Trenger ikke være stor, altså. Bare sånn nok til en liten familie på rundt 3... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Bellatrix Skrevet 12. desember 2006 #2 Del Skrevet 12. desember 2006 Det heter lussekatter: 150 gram smør 1/2 liter melk 1 pakke gjær 1 1/2 dl sukker 2 ts malt kardemomme 1 1/2 gram safran eller en strøken ts gurkemeie 1 sukkerbit 1/2 ts salt 850 gram hvetemel 1. Lussekattene skal være gule. Gulfargen får de fra det eksklusive krydderet safran. Gurkemeie er imidlertid langt rimeligere og kan gjerne erstatte safranen. 2. Smelt smøret og tilsett lunken melk. Væsken skal ha 37 grader. Rør ut gjæren i litt av væsken, og bland. 3. Knus safran (eller gurkemeie) og sukkerbiten sammen med mel, salt, sukker og kardemomme. Rør i væsken og arbeid deigen godt. La den heve til dobbel størrelse, dekket med plastfolie. 4. Trill ut emner som er 2 cm i diameter og 16 cm lange, og form dem som en S. Stikk rosiner i svingene. Del eventuelt emnet i to som to C'er med "ryggen" mot hverandre. Det er den mest typiske måten å gjøre det på. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 12. desember 2006 #3 Del Skrevet 12. desember 2006 Her er Mammas oppskrift på verdens beste lussekatter (mener å huske at de ble svært godt mottatt på KG i fjor ); Lussekatter (ca 30 stk) 50 g gjær 6-7 dl melk 170 g sukker ½ ts salt 1 kg hvetemel 2-3 g safranpulver 150-200 g smør/margarin 1 egg Smuldre gjæren i lunken melk. Smelt smøret. Bland sukker, salt, mel og safran i en bolle. Hell i melk, smeltet smør og egg. Arbeid deigen smidig og glatt. Dekk med plast og la heve til dobbel størrelse. Kna deigen, del i emner som formes. La etterheve på plate. Pensle med egg og stek ved 200 grader i 20-25 minutter for fletter/kranser og 250 grader på midterste rille i 5-6 minutter for små boller. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fashion.Faux.Pas Skrevet 12. desember 2006 Forfatter #4 Del Skrevet 12. desember 2006 Tuusen takk for raske svar! Oops, sorry for det med lucia katter, tenkte kanskje det var den rette måten å skrive det på... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Smørblomsten Skrevet 13. desember 2006 #5 Del Skrevet 13. desember 2006 Her er Mammas oppskrift på verdens beste lussekatter (mener å huske at de ble svært godt mottatt på KG i fjor ); Lussekatter (ca 30 stk) 50 g gjær 6-7 dl melk 170 g sukker ½ ts salt 1 kg hvetemel 2-3 g safranpulver 150-200 g smør/margarin 1 egg Smuldre gjæren i lunken melk. Smelt smøret. Bland sukker, salt, mel og safran i en bolle. Hell i melk, smeltet smør og egg. Arbeid deigen smidig og glatt. Dekk med plast og la heve til dobbel størrelse. Kna deigen, del i emner som formes. La etterheve på plate. Pensle med egg og stek ved 200 grader i 20-25 minutter for fletter/kranser og 250 grader på midterste rille i 5-6 minutter for små boller. ← Ja det kan JEG skrive under på! Skal lage dem i år også Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Bjørnsdatter Skrevet 13. desember 2006 #6 Del Skrevet 13. desember 2006 Brukte Arkanas oppskrift og lagde lussekatter nå (akkurat ute av ovnen), bare med gurkemeie, for jeg hadde ikke safran, og kardemomme. De er utrolig gode... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Vilja :-) Skrevet 13. desember 2006 #7 Del Skrevet 13. desember 2006 Brukte Arkanas oppskrift og lagde lussekatter nå (akkurat ute av ovnen), bare med gurkemeie, for jeg hadde ikke safran, og kardemomme. De er utrolig gode... ← Lagde disse i går og gomler nedpå på høykant. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Blueberry Skrevet 13. desember 2006 #8 Del Skrevet 13. desember 2006 Her er Mammas oppskrift på verdens beste lussekatter (mener å huske at de ble svært godt mottatt på KG i fjor ); Lussekatter (ca 30 stk) 50 g gjær 6-7 dl melk 170 g sukker ½ ts salt 1 kg hvetemel 2-3 g safranpulver 150-200 g smør/margarin 1 egg Smuldre gjæren i lunken melk. Smelt smøret. Bland sukker, salt, mel og safran i en bolle. Hell i melk, smeltet smør og egg. Arbeid deigen smidig og glatt. Dekk med plast og la heve til dobbel størrelse. Kna deigen, del i emner som formes. La etterheve på plate. Pensle med egg og stek ved 200 grader i 20-25 minutter for fletter/kranser og 250 grader på midterste rille i 5-6 minutter for små boller. ← I mangel på kjøkkenvekt så lurer jeg på hvor mye 2-3 g safranpulver er? Gjerne i teskjemål... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 13. desember 2006 #9 Del Skrevet 13. desember 2006 I mangel på kjøkkenvekt så lurer jeg på hvor mye 2-3 g safranpulver er? Gjerne i teskjemål... ← Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg, jeg bruker safrantråder. Uansett kommer vel safran stort sett alltid i pakker på 1 gram hver. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 13. desember 2006 #10 Del Skrevet 13. desember 2006 Har lyst til å prøve å lage lussekatter i dag, men jeg har ikke kjøkkenvekt. Hvor mye er 170 g sukker egentlig? I desiliter altså. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 13. desember 2006 #11 Del Skrevet 13. desember 2006 Har lyst til å prøve å lage lussekatter i dag, men jeg har ikke kjøkkenvekt. Hvor mye er 170 g sukker egentlig? I desiliter altså. ← Ca 1,7 dl. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Blueberry Skrevet 14. desember 2006 #12 Del Skrevet 14. desember 2006 Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg, jeg bruker safrantråder. Uansett kommer vel safran stort sett alltid i pakker på 1 gram hver. ← Jeg har en stor pakke jeg kjøpte i utlandet... *har fortsatt ikke bakt noen lussekatter* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå