BergensAnd Skrevet 12. desember 2006 #1 Del Skrevet 12. desember 2006 Er på slankeren, men skal lage stekte kjøttpølser med stappe til middag i dag. Så lurer jeg på, hvilke grønnsaker kan jeg ha ved siden av for å gjøre det litt mer kalorifattig for meg, for å fylle opp tallerken? Er litt lei brokkoli (spiser det litt ofte). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 12. desember 2006 #2 Del Skrevet 12. desember 2006 Paprika (gjerne forskjellige farger), løk, purre, aubergine og squash? Gjerne med et karridryss. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 12. desember 2006 #3 Del Skrevet 12. desember 2006 Tomater, enten halve ovnstørkede (med litt olivenolje, salt, pepper, oregano og ørlite melisdryss, 3 timer, 125 grader) eller tomatsalat med rødløk eller vårløk. Braisert frisk spinat med hvitløk og muskat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elbereth Skrevet 12. desember 2006 #4 Del Skrevet 12. desember 2006 Sukkererter, paprika og løk surret i litt olivenolje? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 12. desember 2006 #5 Del Skrevet 12. desember 2006 Gode og sunne grønnsaker jeg ikke kalrer meg uten: alfaalfaspirer (en av de sunneste grønnsakene som finnes) bønnespirer ruccolsalat erter (masse proteiner!) paprika er nevnt og er lurt å spise i vinterhalvåret pga masse c-vitaminer så man holder seg frisk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Belit Skrevet 12. desember 2006 #6 Del Skrevet 12. desember 2006 Hvis du vil gjøre den middagen magrere så er det vel neppe grønnsaksavdelingen som trenger revidering Men fra spøk til alvor: Jeg pleier ofte å skjære opp 3-4 forskjellige grønnsaker og sette fram på et fat til slik mat. Godt å plukke i seg før, under og etter middag. Paprika, gulrot, agurk, stangselleri, tomat, sukkererter, kålrot er noen muligheter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
BergensAnd Skrevet 13. desember 2006 Forfatter #7 Del Skrevet 13. desember 2006 Hvis du vil gjøre den middagen magrere så er det vel neppe grønnsaksavdelingen som trenger revidering ← Touché Problemet mitt er egentlig ikke salater, råkost og grønnsaker ved siden av maten, bare at akkurat ved stekte kjøttpølser så har jeg alltid endt opp med brokkoli, og som sagt, er litt lei kombinasjonen. Livets videverdigheter førte meg til et annet sted i går, ikke til middagsbordet (det endte opp med en bolle havregryn), så jeg gjør et nytt forsøk i dag. Jeg prøver tomatene dine, Piaf. Melisdryss? Tja, jeg skjønner hva du mener (tomat og sukker), men ... ja, ja, gjør et forsøk da Takk for tipsene Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 13. desember 2006 #8 Del Skrevet 13. desember 2006 Jeg prøver tomatene dine, Piaf. Melisdryss? Tja, jeg skjønner hva du mener (tomat og sukker), men ... ja, ja, gjør et forsøk da ← Vel, jeg skjønner hva du mener også, derfor skrev jeg et "ørlite" melisdryss. Bruk fin tesil om du har og sikt melisen over de halve tomatene - det er nok med en teskje til 4 store tomater (altså 8 halve). Hvis du prøver helt uten melis (eller sukker) vil tomatene bli veldig sure, fordi de får en utrolig konsentrert smak når de tilberedes på denne måten, og fordi tomatene vi får kjøpt for tiden jo ikke akkurat er supersøte og solmodne. Jeg pleier forresten alltid å bruke store klasetomater til dette. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
BergensAnd Skrevet 13. desember 2006 Forfatter #9 Del Skrevet 13. desember 2006 Var på RIMI og handla og de hadde bare norskesmakløse, men med oregano, salt, pepper og melis så blei de veldig gode likevel Jeg brukte ikke så mye som en teskje med melis, og det holdt faktisk med drøye to timer for at de skulle bli møre. Takk skal du ha, piaf, den var akkurat passe til å gjøre middagspølsene litt sunnere, litt mer original. Neste gang tror jeg jeg skal jeg utvide med litt hakka hvitløk over også ... ? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 13. desember 2006 #10 Del Skrevet 13. desember 2006 Var på RIMI og handla og de hadde bare norskesmakløse, men med oregano, salt, pepper og melis så blei de veldig gode likevel Jeg brukte ikke så mye som en teskje med melis, og det holdt faktisk med drøye to timer for at de skulle bli møre. Takk skal du ha, piaf, den var akkurat passe til å gjøre middagspølsene litt sunnere, litt mer original. Neste gang tror jeg jeg skal jeg utvide med litt hakka hvitløk over også ... ? ← Hyggelig at tomatene ble gode! Vi pleier faktisk å ha disse tomatene som fast følge til pølser og potetmos, synes det passer godt (min favoritt er grillede lammepølser og mos av poteter, sellerirot og pastinakk, med ovnstørkede tomater og dijonsennep). Hvitløk på blir sikkert ypperlig, har sett det i tilsvarende oppskrifter. Hvis du har tid neste gang, så forsøk gjerne å la tomatene stå i minst tre timer i ovnen - smaken blir enda mer konsentrert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
BergensAnd Skrevet 13. desember 2006 Forfatter #11 Del Skrevet 13. desember 2006 Hvis du har tid neste gang, så forsøk gjerne å la tomatene stå i minst tre timer i ovnen - smaken blir enda mer konsentrert. ← Men kan jeg spørre deg et teit spørsmål: Det begynte å bli mørkt (svart ...) i bunnen av fatet etter 2 timer. Hva gjør du får at det ikke skal bli brent? Det var Emile Henry-fat så det var tykk bunn. Jeg hadde litt olivenolje i bunnen, men uansett om jeg hadde helt den over tomatene ville jo noe renne ut etter hvert likevel? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 14. desember 2006 #12 Del Skrevet 14. desember 2006 Men kan jeg spørre deg et teit spørsmål: Det begynte å bli mørkt (svart ...) i bunnen av fatet etter 2 timer. Hva gjør du får at det ikke skal bli brent? Det var Emile Henry-fat så det var tykk bunn. Jeg hadde litt olivenolje i bunnen, men uansett om jeg hadde helt den over tomatene ville jo noe renne ut etter hvert likevel? ← Jeg gjør ingenting, egentlig, blir nok litt brent rundt tomatene i bunnen av formen, men selve tomatene blir ikke brent. De bare får litt mørke kanter og skrumper/tørker ytterligere inn. Men jeg passer nok litt på dem mot slutten. Du hadde ovnen på kun 125 grader? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå