Gå til innhold

Bløtkake-fyll


Anbefalte innlegg

Skrevet

Ja, hva er best som bløtkakefyll?

Går det f.eks an å blande hjemmelaget jordbærsyltetøy og appelsiner eller er det bedre med jordbærsyltetøy og bananer? Og bør man ha vaniljekrem INNI og vanlig krem utenpå? :roll:

Som dere sikkert skjønner er det første gang jeg skal begi meg ut på dette!!!

Videoannonse
Annonse
Gjest Bellatrix
Skrevet
:ler: Nå tenkte jeg skikkelig i feil bane her og så for meg et skikkelig fyllekalas med bløkake. :perebrus:
Skrevet

Jordbærsyltetøy, bananer og hermetiske mandarinbåter er veldig godt, appelsin har jeg ikke smakt.

Ett lag med vaniljekrem inni kaka er godt, men jeg hadde også tatt et lag med vanlig krem, f.eks sammen med frukten.

Vanlig krem utenpå ja.

Skrevet
:ler: Nå tenkte jeg skikkelig i feil bane her og så for meg et skikkelig fyllekalas med bløkake. :perebrus:

:ler: Tenkte faktisk det samme når jeg skrev overskriften!!! :ler:

Skrevet

Min favoritt er bringebærmousse.

Skrevet

valnøtter/valnøttkrem :sjarmor:

Skrevet

Valnøttkrem (krem av kremfløte) er det vanskelig å slå. Iallefall i kaker med marsipanlokk.

Skrevet

@Arkana

Har du oppskrift på bringebærmousse?

Forresten jeg lager nøttekrem med stivpisket kremfløte med litt melis inni. Røren til slutt nougatti inni og knuste valnøtter.

Skrevet

Bestemor deler kaka i tre, og har ett lag med vaniljefyll og ett med jordbærkrem (jordbærsyltetøy og krem) inni. Mmmmmmm! :sikle:

Skrevet
@Arkana

Har du oppskrift på bringebærmousse?

Bringebærmousse

5 dl bringebær (jeg bruker frosne)

3 ss vann

4 ss sukker

4 plater gelatin

3 dl kremfløte

2 ss sukker

Rør bringebær, vann og sukker godt sammen så bærene blir knust. Du kan godt bruke en food processor eller hurtigmikser. Gni blandingen gjennom en sikt slik at du får fjernet de små steinene. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem det meste av vannet ut.

Legg gelatinplatene i en kopp og smelt dem i vannbad. Du kan også bruke mikrobølgeovn til dette.

Visp kremfløten stiv med 2 ss sukker.

Rør gelatinoppløsningen i bærmosen, og bland kremen forsiktig i.

Sett kaldt og når den har stivnet litt brer du den mellom kakebunnene. Sett kaken kaldt og la stivne helt før du brer f.eks. pisket krem rundt hele kaken og legger på marsipanlokk og pynt.

Skrevet

Jeg synes valnøttkrem, vaniljekrem, bananer og villbringbær er veldig godt i bløtkake. Eller karamellsaus/karamellkrem.

Skrevet

Åjj, mange gode forslag - men hvordan skal jeg nå klare å bestemme meg!? :ler:

Skrevet

Liker vaniljekrem og jordbær jeg (helst friske, men litt feil sesong nå).

Skrevet

Vaniljekrem, bringebærkrem og banan inni, vanlig krem utapå.

Skrevet (endret)

Jeg liker det syrlig og uten vanlig krem inni. Helst minst mulig krem i det hele tatt :ler:

Så forskjellige er vi.

Jeg tar helst vaniljekrem og aprikos eller bringebær syltetøy inni.

Endret av Jerle
Skrevet

Jeg liker best hjemmelaget jordbærsyltetøy og krem til fyll i bløtkaken. Utenpå kaken har eg kremtopper og pynter med f.eks geletopper, bær eller sjokoladeblonder. :)

Gjest Frk Åberg
Skrevet

Jeg er ikke noen bløtkake-person, men har lagd en god marsipankake med en blanding av krem og sitronfromasj som fyll. Jeg syns dette var ganske friskt. Er ikke noe glad i vanlig krem.

Gjest Fjellsippa
Skrevet

En blanding av krem, bringebær og valnøtter er godt inni. Ha krem oppå og rundt, og et marsipanlokk på toppen.

Det er også godt med multekrem i bløtkaka. Da har jeg krem på toppen, og pynter gjerne med sprøytepose.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...