Smørblomsten Skrevet 11. desember 2006 #1 Skrevet 11. desember 2006 Ja, hva er best som bløtkakefyll? Går det f.eks an å blande hjemmelaget jordbærsyltetøy og appelsiner eller er det bedre med jordbærsyltetøy og bananer? Og bør man ha vaniljekrem INNI og vanlig krem utenpå? Som dere sikkert skjønner er det første gang jeg skal begi meg ut på dette!!!
Gjest Bellatrix Skrevet 11. desember 2006 #2 Skrevet 11. desember 2006 Nå tenkte jeg skikkelig i feil bane her og så for meg et skikkelig fyllekalas med bløkake.
Drua Skrevet 11. desember 2006 #3 Skrevet 11. desember 2006 Jordbærsyltetøy, bananer og hermetiske mandarinbåter er veldig godt, appelsin har jeg ikke smakt. Ett lag med vaniljekrem inni kaka er godt, men jeg hadde også tatt et lag med vanlig krem, f.eks sammen med frukten. Vanlig krem utenpå ja.
Smørblomsten Skrevet 11. desember 2006 Forfatter #4 Skrevet 11. desember 2006 Nå tenkte jeg skikkelig i feil bane her og så for meg et skikkelig fyllekalas med bløkake. ← Tenkte faktisk det samme når jeg skrev overskriften!!!
skrue Skrevet 12. desember 2006 #8 Skrevet 12. desember 2006 Valnøttkrem (krem av kremfløte) er det vanskelig å slå. Iallefall i kaker med marsipanlokk.
Lady_Sharon Skrevet 12. desember 2006 #9 Skrevet 12. desember 2006 @Arkana Har du oppskrift på bringebærmousse? Forresten jeg lager nøttekrem med stivpisket kremfløte med litt melis inni. Røren til slutt nougatti inni og knuste valnøtter.
Gjest niomi Skrevet 12. desember 2006 #10 Skrevet 12. desember 2006 Bestemor deler kaka i tre, og har ett lag med vaniljefyll og ett med jordbærkrem (jordbærsyltetøy og krem) inni. Mmmmmmm!
Arkana Skrevet 12. desember 2006 #11 Skrevet 12. desember 2006 @Arkana Har du oppskrift på bringebærmousse? ← Bringebærmousse 5 dl bringebær (jeg bruker frosne) 3 ss vann 4 ss sukker 4 plater gelatin 3 dl kremfløte 2 ss sukker Rør bringebær, vann og sukker godt sammen så bærene blir knust. Du kan godt bruke en food processor eller hurtigmikser. Gni blandingen gjennom en sikt slik at du får fjernet de små steinene. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem det meste av vannet ut. Legg gelatinplatene i en kopp og smelt dem i vannbad. Du kan også bruke mikrobølgeovn til dette. Visp kremfløten stiv med 2 ss sukker. Rør gelatinoppløsningen i bærmosen, og bland kremen forsiktig i. Sett kaldt og når den har stivnet litt brer du den mellom kakebunnene. Sett kaken kaldt og la stivne helt før du brer f.eks. pisket krem rundt hele kaken og legger på marsipanlokk og pynt.
Gjest gjesta Skrevet 12. desember 2006 #12 Skrevet 12. desember 2006 Jeg synes valnøttkrem, vaniljekrem, bananer og villbringbær er veldig godt i bløtkake. Eller karamellsaus/karamellkrem.
Smørblomsten Skrevet 12. desember 2006 Forfatter #13 Skrevet 12. desember 2006 Åjj, mange gode forslag - men hvordan skal jeg nå klare å bestemme meg!?
Gjest Hedda Gabler Skrevet 12. desember 2006 #14 Skrevet 12. desember 2006 Vaniljekrem og villbringebærkrem.
Gjest _Leela_ Skrevet 12. desember 2006 #15 Skrevet 12. desember 2006 Liker vaniljekrem og jordbær jeg (helst friske, men litt feil sesong nå).
La Luna Skrevet 12. desember 2006 #16 Skrevet 12. desember 2006 Vaniljekrem, bringebærkrem og banan inni, vanlig krem utapå.
Jerle Skrevet 12. desember 2006 #17 Skrevet 12. desember 2006 (endret) Jeg liker det syrlig og uten vanlig krem inni. Helst minst mulig krem i det hele tatt Så forskjellige er vi. Jeg tar helst vaniljekrem og aprikos eller bringebær syltetøy inni. Endret 12. desember 2006 av Jerle
Millepille Skrevet 12. desember 2006 #18 Skrevet 12. desember 2006 Jeg liker best hjemmelaget jordbærsyltetøy og krem til fyll i bløtkaken. Utenpå kaken har eg kremtopper og pynter med f.eks geletopper, bær eller sjokoladeblonder.
Gjest Frk Åberg Skrevet 12. desember 2006 #19 Skrevet 12. desember 2006 Jeg er ikke noen bløtkake-person, men har lagd en god marsipankake med en blanding av krem og sitronfromasj som fyll. Jeg syns dette var ganske friskt. Er ikke noe glad i vanlig krem.
Gjest Fjellsippa Skrevet 14. desember 2006 #20 Skrevet 14. desember 2006 En blanding av krem, bringebær og valnøtter er godt inni. Ha krem oppå og rundt, og et marsipanlokk på toppen. Det er også godt med multekrem i bløtkaka. Da har jeg krem på toppen, og pynter gjerne med sprøytepose.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå