pulverheksa Skrevet 7. desember 2006 #1 Skrevet 7. desember 2006 Så på juleforumet at du bruker å lage salte mandler til jul. Hvordan lager du dem?
Gjest Pax Skrevet 7. desember 2006 #2 Skrevet 7. desember 2006 Noe slikt? Legg mandlene i kokende vann, fisk opp med en gang, ta av skallet. Legg mandlene på et stekebrett, olje og salt over. Stekes på 200 grader til det kommer et lite "popp" fra dem (de sprekker i to). Ta ut av ovenen. Ferdig.
maristella Skrevet 9. desember 2006 #3 Skrevet 9. desember 2006 Heisann Bruker å lage dem med skall, er litt lat. Har denne oppskriften som kanskje er den som går igjen de fleste steder hvis man søker. 200 gram mandler med skall 3 til 3.5 spsk salt jeg bruker 4 med maldon salt 2 dl kokende vann 10 gram smør kokende vann og salt røres sammen til saltet er oppløst. Mandlerne legges oppi og så lar man det stå tildekket 15 min. Vannet helles av Mandlerne legges på bakepapir med 10 gram smør i små klatter. Bakes 150 grader 20 min. De må snus ca 4 ganger underveis. Første gang når du ser at smørret har smeltet. Er din ovn varm så må du passe godt på de. Hos noen er de feks ferdig etter 17 min så hold øye med det på slutten.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå