Bex Skrevet 1. desember 2006 #1 Del Skrevet 1. desember 2006 (endret) Hei Jeg er veldig glad i fersk gjærbakst, men på mitt bittelille kjøkken har jeg ikke plass til en skikkelig kjøkkenmaskin. Er det noen som vet om man kan fryse gjærdeig? Enten før heving, etter heving, eller kanskje halvstekte boller?? D akunne jeg jo laget deigen på lånt maskin og fryst unna Hadde elsket å ha emner i fryseren, for å kunne steke når jeg får skikkelig lyst på boller... Endret 1. desember 2006 av Bex Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Irie Skrevet 1. desember 2006 #2 Del Skrevet 1. desember 2006 Du kan fryse gjærdeig. Jeg har laget gjærdeig som vanlig, hevet en gang, formet til emner (rundstykker el), og så fryst dem. Det som er viktig er at de får god tid til å tine og heve. Jeg har tatt de ut dagen før (spesielt når man vi ha nybakt lunch/frokost) og latt dem tine i kjøleskap over natten og så romtempereres/heves en times tid på benken før steking. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bex Skrevet 4. desember 2006 Forfatter #3 Del Skrevet 4. desember 2006 Tusen takk! Da skal jeg bake masse neste gang jeg er hos mamma... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ugla Skrevet 4. desember 2006 #4 Del Skrevet 4. desember 2006 Hei ...men på mitt bittelille kjøkken har jeg ikke plass til en skikkelig kjøkkenmaskin. ← Jeg har kjøkkenmaskin, men bruker den aldri til gjærbakst. Synes det er like enkelt å lage for hånd (mindre oppvask!). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bex Skrevet 5. desember 2006 Forfatter #5 Del Skrevet 5. desember 2006 (endret) Baker jo litt jeg også. Men jeg har ikke verdens sterkeste armmuskler, så det er ikke så lett å elte deigen nok. Orker rett og slett ikke å stå og elte så lenge, jeg. Så da blir det til at jeg ikke baker så veldig ofte... Endret 5. desember 2006 av Bex Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pulverheksa Skrevet 5. desember 2006 #6 Del Skrevet 5. desember 2006 Det kreves vel ikke spesielt sterke armer for å kna en deig, baker du ofte nok vil du bli sterkere. Gratis trim og hjemmebakst er vel ikke å forakte Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå