Brunkullan Skrevet 28. november 2006 #1 Del Skrevet 28. november 2006 Hei, Jeg trenger litt hjelp. Har tenkt å begynne å bake brød. Bor i Sverige og jeg blir ikke helt klok på meltypene her, så jeg håper på litt hjelp. Jeg tror grahamsmel er sammalthvete, stemmer dette? Kan noen gi meg navnene på resten av meltypene? Håper noen kan Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fjellsippa Skrevet 28. november 2006 #2 Del Skrevet 28. november 2006 (endret) Følgende beskrivelse er hentet fra Bakskolan, utgitt av den svenske melprodusenten Juvel for mange år siden. Grahamsmjøl er ganske riktig som du sier grov hvete. Eller som det står fullkornsmjøl av hvete. Bakvetemjøl spesial er det samme som finbakstmel. Lantvetemjøl er mel med høy utmalingsgrad. Noe grovere og mørkere enn vanlig hvetemel. Rågsikt er en ferdig blanding av 40 % siktet rugmel og 60 % hvetemel. Rågmjøl fint er finmalt fullkornsmel av rug. Rågmjøl grovt er grov sammalt rug. Lantrågmjøl er en blanding av finmalt fullkornsmel av rug, hvetemel og bygg. Kornmjøl er bygg. Fyra sädesslag er en blanding av hvete, rug, bygg og havre. Stenmalt mel skiller seg fra vanlig mel på grunn av malingsmetoden. Melet får en grovere struktur, og blir mørkere enn vanlig mel. Det var det. Ellers er det vel spennende å kjøpe en pose, og lage en deig. Så feil kan det vel uansett ikke bli. Endret 28. november 2006 av Fjellsippa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fruktfat Skrevet 28. november 2006 #3 Del Skrevet 28. november 2006 fjellsippa: vet du hva mannagryn er? sambo vil ha mannagrynsgrøt, men ettersom ingen av oss vet hva det er på norsk blir det vanskelig,hehe... (jeg tror semulegryn?) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fjellsippa Skrevet 28. november 2006 #4 Del Skrevet 28. november 2006 fjellsippa: vet du hva mannagryn er? sambo vil ha mannagrynsgrøt, men ettersom ingen av oss vet hva det er på norsk blir det vanskelig,hehe... (jeg tror semulegryn?) ← Du har helt rett. Mannagryn er det samme som semuljegryn. Den innerste kjernen av hvetekornet. http://www.saltakvarn.se/produkt/produktblad/7412.htm Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fruktfat Skrevet 28. november 2006 #5 Del Skrevet 28. november 2006 er det det? takk!! :-D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunkullan Skrevet 28. november 2006 Forfatter #6 Del Skrevet 28. november 2006 Tusen takk! Dette var akkurat det jeg trengte! Har kjøpt en del ferdig poser med brød, men de er ikke like gode som de norske brødene, så jeg tenkte jeg skulle førsøke selv. Takk igjen! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå