Gå til innhold

Frysing av rådyrkjøtt...


Thomasine

Anbefalte innlegg

Ja, da kom gubben hjem med et flott stykke rådyr!! :klappe:

Vel og bra, men jeg har aldri gjort dette før!!! :overrasket:

Dyret var riktignok delt opp og henger nå i garasjen til - hva da tørk? :klø:

Fikk beskjed om å tørke vekk og skjære bort noen blodrander og litt spekk, så skulle jeg pakke det inn i plastposer og få vakum til kjøttet (suge ut lufta!).

Noe mere jeg må huske??

Gubben måtte selvfølgelig ut på en lengre reise akkurat når han kom hjem med kjøttet... :forvirret:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nei, det høres ut som du har fått med deg det meste.

Men jeg foretrekker å bruke frysefolie - lettere å pakke inn f.eks. lår. Spisse ben stikker også lett hull i plastposer.

Husk å veie kjøttet før du fryser det ned, og skrive vekt og type kjøtt på pakken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fjellsippa

Husk å veie kjøttet før du fryser det ned, og skrive vekt og type kjøtt på pakken.

Husk også å skrive på dato for når du fryser det inn.

Kjøttet henger for å mørne, ikke for å tørke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husk også å skrive på dato for når du fryser det inn.

Kjøttet henger for å mørne, ikke for å tørke.

Mørne ja, det var sant. 40 døgngrader. Det vil si at hvis temperaturen der det henger er 10 grader, skal det henge i 4 døgn.

Greit med dato, men vilt er magert kjøtt, og holder i mange år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

takker og bukker... :bukke:

Ikke mine tanker at jeg selvfølgelig burde veie... :flau:

...og så var det mørne, ja...;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Me again...;)

Er det forskjell på frysefolie og plastfolie?

Kan man frys i begge?

Frysefolie er aluminiumsfolie med plastbelegg. Mye mer solid. Plastfolie tror jeg ikke er beregnet til frysing; da må du bruke fryseposer, men de har de ovennevnte ulempene.

Velger du folie, må du kjøpe frysetape til å surre den igjen med også. Tapen er forresten kjekk å skrive på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...