Thomasine Skrevet 27. november 2006 #1 Del Skrevet 27. november 2006 Ja, da kom gubben hjem med et flott stykke rådyr!! Vel og bra, men jeg har aldri gjort dette før!!! Dyret var riktignok delt opp og henger nå i garasjen til - hva da tørk? :klø: Fikk beskjed om å tørke vekk og skjære bort noen blodrander og litt spekk, så skulle jeg pakke det inn i plastposer og få vakum til kjøttet (suge ut lufta!). Noe mere jeg må huske?? Gubben måtte selvfølgelig ut på en lengre reise akkurat når han kom hjem med kjøttet... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest allium Skrevet 27. november 2006 #2 Del Skrevet 27. november 2006 Nei, det høres ut som du har fått med deg det meste. Men jeg foretrekker å bruke frysefolie - lettere å pakke inn f.eks. lår. Spisse ben stikker også lett hull i plastposer. Husk å veie kjøttet før du fryser det ned, og skrive vekt og type kjøtt på pakken. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fjellsippa Skrevet 27. november 2006 #3 Del Skrevet 27. november 2006 Husk å veie kjøttet før du fryser det ned, og skrive vekt og type kjøtt på pakken. ← Husk også å skrive på dato for når du fryser det inn. Kjøttet henger for å mørne, ikke for å tørke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest allium Skrevet 27. november 2006 #4 Del Skrevet 27. november 2006 Husk også å skrive på dato for når du fryser det inn. Kjøttet henger for å mørne, ikke for å tørke. ← Mørne ja, det var sant. 40 døgngrader. Det vil si at hvis temperaturen der det henger er 10 grader, skal det henge i 4 døgn. Greit med dato, men vilt er magert kjøtt, og holder i mange år. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomasine Skrevet 27. november 2006 Forfatter #5 Del Skrevet 27. november 2006 takker og bukker... :bukke: Ikke mine tanker at jeg selvfølgelig burde veie... ...og så var det mørne, ja... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomasine Skrevet 27. november 2006 Forfatter #6 Del Skrevet 27. november 2006 Me again... Er det forskjell på frysefolie og plastfolie? Kan man frys i begge? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest allium Skrevet 27. november 2006 #7 Del Skrevet 27. november 2006 Me again... Er det forskjell på frysefolie og plastfolie? Kan man frys i begge? ← Frysefolie er aluminiumsfolie med plastbelegg. Mye mer solid. Plastfolie tror jeg ikke er beregnet til frysing; da må du bruke fryseposer, men de har de ovennevnte ulempene. Velger du folie, må du kjøpe frysetape til å surre den igjen med også. Tapen er forresten kjekk å skrive på. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå