Chelsea Skrevet 27. november 2006 #1 Del Skrevet 27. november 2006 Har prøvd flere forskjellige oppskrifter på røsti både stekt som hel kake og som pletter, men føler ikke jeg får det til. Røstiene vil ikke binde seg sammen og smaken blir det også så som så med (samme hvor lengde de steker smaker de av rå potet inni). Noen som har en utprøvd oppskrift som smaker kjempegodt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 27. november 2006 #2 Del Skrevet 27. november 2006 (endret) Jeg bruker melne poteter som jeg river grovt oppå en ren kjøkkenhåndkle. Press så mye vann som mulig ut av potetene gjennom håndkleet. Jeg tilsetter så salt og pepper, litt finhakket urter og en håndfull grovrevet sterk gruyere (eller annen sterk ost). Smelter smør i en panne og presser potetmassen nedi så tett jeg får til. Stek gylden på ene siden før du snur og steker ferdig på andre siden. Endret 27. november 2006 av onyx Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 27. november 2006 #3 Del Skrevet 27. november 2006 Mmmm.. røsti er godt!! Men hva er melne og smår?!? :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 27. november 2006 #4 Del Skrevet 27. november 2006 Mmmm.. røsti er godt!! Men hva er melne og smår?!? :klø: ← Melne poteter er slike som går i stykker under koking (imotsetning til kokefaste) og er fine å bruke til potetmos, gratenger og røsti. smår = smør Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 27. november 2006 #5 Del Skrevet 27. november 2006 Skjønner! Vet du hvilke potetyper som er mer melne enn andre? :rosasmil: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
aimee Skrevet 28. november 2006 #6 Del Skrevet 28. november 2006 Jeg fikk et stalltips en gang fra en sveitser (røstipoteter er fra Sveits visstnok), og de bruker masse Aromat i. Det skal gjøre mye av smaken. Har dessverre ikke prøvd det enda, så jeg kan ikke gå god for det Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rainbow Brite Skrevet 28. november 2006 #7 Del Skrevet 28. november 2006 Hva er aromat og hvor får man kjøpt det? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
onyx Skrevet 28. november 2006 #8 Del Skrevet 28. november 2006 Aromat er et krydder som hovedsaklig består av salt... Du finner det i krydderavdelingen i dagligvare. Har forøvrig ennå ikke møtt sveitsere som har aromat i røstipotetene sine. Forøvrig er det godt med revet løk og hvitløk i potetmiksen, det gir litt ekstra smak. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 28. november 2006 #9 Del Skrevet 28. november 2006 (endret) Et kjapt søk på tyskspråklige sider førte til at jeg så mange oppskrifter med poteter som var kokt dagen før og revet den dagen man skulle lage rösti. Forsøk å koke melne poteter i 20 minutter dagen før du skal lage rösti. Ikke noe aromat i de oppskriftene jeg så heller. Legger inn en link: http://www.schweizerseiten.ch/rezepte/r%F6sti.htm Endret 28. november 2006 av Pusteblume Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
aimee Skrevet 28. november 2006 #10 Del Skrevet 28. november 2006 Når det gjelder aromat er jeg skeptisk til den salte smaken. De som tipset meg om det, sa at de brukte mye av det i røsti-"deigen". Jeg ville nok fortrukket litt aromat og mye hvitløk om jeg skulle lage det. Aromat står i hylla med de andre krydderene, gul/grønn logo hvis jeg ikke husker helt feil. Jeg liker å bruke det på pasta. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå