Gulltopp Skrevet 26. november 2006 #1 Del Skrevet 26. november 2006 Lurer på om noen har en god oppskrift på tunfisksalat som de vil dele? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Drua Skrevet 26. november 2006 #2 Del Skrevet 26. november 2006 (endret) Jeg gjør det veldig enkelt. 1 boks tunfisk (jeg liker best den som ligger i vann) 2-3 ss lettmajones 2-3 ss lettrømme mais finkuttet tomat, agurk og purre salt pepper sitron Dette er altså en slags påleggsalat Endret 26. november 2006 av Drua Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 26. november 2006 #3 Del Skrevet 26. november 2006 Mener du tunfisksalat til som egen rett til middag/lunsj, eller som pålegg? Har ingen presise oppskrifter, men kan gi kort beskrivelse av førstnevnte. Jeg lager tunfisksalat til middag enten med blandet grønn salat eller små, kokte nypoteter som basis (dette er sommermat for meg). I tillegg bruker jeg lettkokte aspargesbønner (eller rå sukkererter), rødløk, tomater, artisjokkhjerter (fra boks), reddiker i skiver, svarte oliven, kapers og hardkokte egg i båter. Alt dynkes i vinaigrette laget av sitronsaft, extra virgin olivenolje, rå hvitløk, middelhavsansjos, salt og pepper (blandes i stavmikser). Godt brød ved siden av, og gjerne rosévin. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 26. november 2006 #4 Del Skrevet 26. november 2006 *følger med* - når vi først snakker om tunfisksalat, så tar jeg gjerne imot en som er god på ciabatta. Piaf sin høres nydelig ut som lunsj/middagssalat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Plym Skrevet 26. november 2006 #5 Del Skrevet 26. november 2006 Har ikke oppskrift, men til pålegg bruker jeg majones og rømme, en god sennep, kapers, hakket purre, salt og pepper. Og tunfisk, da Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 26. november 2006 #6 Del Skrevet 26. november 2006 Alt dynkes i vinaigrette laget av sitronsaft, extra virgin olivenolje, rå hvitløk, middelhavsansjos, salt og pepper (blandes i stavmikser).← Ser jeg glemte noe viktig her: Masse frisk basilikum i dressingen. Jeg har de øvrige ingrediensene i blandebollen til stavmikseren, fyller opp med frisk basilikum og kjører det hele med mikseren. Det blir en veldig god dressing. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 26. november 2006 #7 Del Skrevet 26. november 2006 Ang. tunfisksalat som pålegg så har jeg en superenkel favoritt der også, men det krever at man får tak i et glass som dette - eller tilsvarende. Bland tunfisk med litt lettrømme, litt presset sitron, en god skje ramsløkpuré og nykvernet pepper, evt også hakkede soltørkede tomater. Smaksbombe. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 26. november 2006 #8 Del Skrevet 26. november 2006 Ang. tunfisksalat som pålegg så har jeg en superenkel favoritt der også, men det krever at man får tak i et glass som dette - eller tilsvarende. ← Eventuelt kan du erstatte ramsløkpureen ved å kjøre en stor bunt gressløk og et halvt fedd hvitløk i blender med maldonsalt og olje til passende pestokonsistens. Har prøvd en gang jeg trengte og ikke fikkk tak i. Ellers hadde vi ramsløk på tomta hjemme hos foreldrene mine, til en slem gravemaskin kom og ødela alt.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Plym Skrevet 26. november 2006 #9 Del Skrevet 26. november 2006 Kan man plante ramsløk i hagen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 26. november 2006 #10 Del Skrevet 26. november 2006 Kan man plante ramsløk i hagen? ← Ja, vet at mange har ramsløk i kjøkkenhagen, men har ikke forsøkt selv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mischa Skrevet 26. november 2006 #11 Del Skrevet 26. november 2006 Jeg har en som er kjempegod .. 2 bokser tunfisk 1-2 epler i små biter 1 liten boks mais 1/2 purre i skiver et par desiliter erter/paprika-blanding (fra frysedisken) ca 5 dl kokt makaroni dressing: 3/4 pakke majones (bruker alltid lett jeg da) karri, salt, pepper og litt sitron.. kan pyntes med båter av kokt egg. Denne salaten er enda bedre om den får stå i kjøleskapet noen timer først og også like god dagen etter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosenrød Skrevet 27. november 2006 #12 Del Skrevet 27. november 2006 Pastaskruer Tunfisk i vann Rødløk Ruccola Fetaost i olje Fersk dill Peper Balsamicoeddik Nammi!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå