Gå til innhold

Hvit gløgg


Gjest Hedda Gabler

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Hvit gløgg

1 dl vann

1/2 dl sukker

1 hel kanelstang

1 muskatblomme

3 hele kardemommefrø

3 stjerneanis

1/2 flaske søt hvitvin

3 dl vodka

Bland sukker, vann og krydder i en kasserolle. Kok sukkerlaken til sukkeret har smeltet. La det trekke i 10 minutter. Sil fra krydderet, tilsett vodka og vin, og varm forsiktig opp. Hell i glassene og pynt med appelsinskiver. En sterk og søt gløgg med god kryddersmak!

Det er sikkert godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hedda Gabler

Enda en oppskrift:

Hvit gløgg

70 cl tørr hvitvin

10 cl gin

1 1/2 dl Sukker

2 biter tørket ingefær

2 stykker pomeransskall

1 kanelstang

Bland alt unntatt gin og la det småkoke i 5 minutter. Tilsett gin.

Men er det noen som har smakt det? Eventuelt - er det noen her som tilfeldigvis har disse ingrediensene og kan snurre i gang en porsjon hvit gløgg nå i natt? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Har ikke smakt din oppskrift Hedda, men har drukket hvit gløgg fra polet en gang i tiden. Ikke så verst det. Godt med vanlig rødvin også da :) .

Har sukker og hvitvin, men mangler resten av ingrediensene. Hvis ikke skulle jeg sannelig ha kokt sammen en gløgg til deg ja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har bare drukket det en gang, syns det var kjempegodt.

Prøvde å søke etter oppskrifter nå, og fant mange når jeg googlet gløgg+ hvitvin.

Skal sannelig prøve å lage det en gang eller to i løpet av adventsida.

Fant finsk glødd som jeg syns virket fristenede http://www.vg.no/julen2001/tips.hbs?id=8716882

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Denne sto i ukens kk (aldri prøvd den!)

3 dl vann

3 dl sukker

10 nellikspiker

3 kanelstenger

skallet av en sitron i strimler

3 flasker tørr hvitvin

Gi alt unntatt vinen et oppkok, hell vinen i til slutt.

Server kokvarm med kanelstang og sitronskive.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...