Gå til innhold

gode muffins -noen som har en oppskrift


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Disse er kjempegode og veldig enkle å lage!!

Amerikanske Muffins

Dette er "the real thing", ikke de eggedosisbaserte muffinsene man vanligvis spiser her til lands (cup cakes, som amerikanerne ville sagt). Ingrediensene skal bare såvidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og en stor ballongvisp eller sleiv i tillegg til muffinsformene. Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har.

Det tørre:

4,8 dl hvetemel

ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak)

3 store ts bakepulver

en klype salt

Det våte:

1 egg

3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt "Salat- og matolje")

2,5 dl melk

Smakstilsetninger bestemmer du selv! F.eks most banan (i det våte) med hakkede mandler, gjerne også fire-fem dråper mandelessens. Andre alternativer er kakao (sjokolademuffins) rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær etc. Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins.

Fremgangsmåte: Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.. Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg stemmer i! Denne oppskriften, som forøvrig er å finne på www.krem.no, er helt knall! Jeg blander i sjokoladebiter og bakekakao, eller syltetøy etter smak, eller krydder, eller frukt, eller..nam.. Og så enkle å lage da! Disse hender det at jeg lager på impuls før jeg trasker på jobb om morgenen, og jeg står alltid opp i siste liten. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...

de på krem.no var bare helt knallgode!!! Lagde de igår..

Kjemperask å lage, og utroolig gode!!! Hadde oppi sjokoladebiter og rosiner, og sjokoladepulver i halve deigen..

mmmmmmm :)

Tror jeg går å tar meg en til.. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest gjest1

Disse gulrotmuffinsene er skikkelig saftige og gode.

Gulrot muffins

375 g hvetemel

3 ss sukker

2 ts bakepulver

1/2 ts revet muskat nøtt

1/2 ts malt kanel

1/2 ts malt ingefær

1/2 ts malt kardemomme

150 g smeltet usaltet smør/margarin

3 store ss honning

1,7 dl melk

2 egg

2-3 revne gulrøtter

1 knivsodd salt(bruker du salt smør IKKE ha i ekstra salt)

Smelt smøret og honningen i lag.

Bland det tørre og gulrøttene.

Rør sammen melken og eggene.

Lag en grop i det tørre og hell oppi smøret og melken.

Rør røren så vidt sammen bare til det er balndet , ellers blir kakene seige.

Hell i smurte muffinsformer og stek i 10-15 min på 180°C

Blir 12 store muffins.

Variasjon Bruk epler i stedet for gulrøtter, og bare kanel som krydder.

Bakte disse til frokost i går, de er bare supre siden de ikke er for søte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 år senere...
Gjest Pupsilure
Disse er kjempegode og veldig enkle å lage!!

<span style='color:darkred'>Amerikanske Muffins

Dette er "the real thing", ikke de eggedosisbaserte muffinsene man vanligvis spiser her til lands (cup cakes, som amerikanerne ville sagt). Ingrediensene skal bare såvidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og en stor ballongvisp eller sleiv i tillegg til muffinsformene. Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har.

Det tørre:

4,8 dl hvetemel

ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak)

3 store ts bakepulver

en klype salt

Det våte:

1 egg

3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt "Salat- og matolje")

2,5 dl melk

Smakstilsetninger bestemmer du selv! F.eks most banan (i det våte) med hakkede mandler, gjerne også fire-fem dråper mandelessens. Andre alternativer er kakao (sjokolademuffins) rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær etc. Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins.

Fremgangsmåte: Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.. Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter. </span>

Lykke til!

Laget disse i dag, og de ble veldig gode! Enkelt å lage, og de ble flotte og sprø utenpå. Disse skal lages neste gang også! :) Genialt med muffinsbrett :jepp: Har alltid tenkt at jeg skal helle røra rett nedi brettet jeg. Men aldri brukt det før. Nå satte jeg formene nedi, og de ble utrolig flotte å se på. Tusen takk for oppskriften :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 9 måneder senere...

Må ha denne på mine innlegg så jeg finner igjen oppskriften. Jeg tror jeg skal skrive denne oppskriften på et ark og ramme inn og henge på kjøkkenet. Utrolig gode og de enkleste muffinsene jeg har laget. Og de jeg har høstet mest skryt for!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

Disse er kjempegode og veldig enkle å lage!!

Amerikanske Muffins

Dette er "the real thing", ikke de eggedosisbaserte muffinsene man vanligvis spiser her til lands (cup cakes, som amerikanerne ville sagt). Ingrediensene skal bare såvidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og en stor ballongvisp eller sleiv i tillegg til muffinsformene. Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har.

Det tørre:

4,8 dl hvetemel

ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak)

3 store ts bakepulver

en klype salt

Det våte:

1 egg

3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt "Salat- og matolje")

2,5 dl melk

Smakstilsetninger bestemmer du selv! F.eks most banan (i det våte) med hakkede mandler, gjerne også fire-fem dråper mandelessens. Andre alternativer er kakao (sjokolademuffins) rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær etc. Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins.

Fremgangsmåte: Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.. Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter.

Lykke til!

Nå har jeg nettopp laget disse, alle skryter jo sånn av dem at jeg tenkte at det ikke kunne slå feil.

Men mine ble alt for mye olje i og tunga og ganen er litt sånn rar nå.... :sjenert:

Den var jo enkel og lage og hevet seg fint å.

Noen andre som har et annet oppskrift?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Emera

Nå har jeg nettopp laget disse, alle skryter jo sånn av dem at jeg tenkte at det ikke kunne slå feil.

Men mine ble alt for mye olje i og tunga og ganen er litt sånn rar nå.... :sjenert:

Den var jo enkel og lage og hevet seg fint å.

Noen andre som har et annet oppskrift?

Ble de oljete av 3/4 dl olje..? Det var rart! Ikke så mye olje det, da. Jeg skal prøve oppskriften jeg også, må bare kjøpe store former først. Så får vi se. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å, herregud!

Jeg hadde oppi 3-4 dl olje!!!!!!! :eeeh:

Skal prøve og bake den igjen i morgen

Endret av 2a1m
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Emera

Å, herregud!

Jeg hadde oppi 3-4 dl olje!!!!!!! :eeeh:

Skal prøve og bake den igjen i morgen

Det ante meg, ja :ler:

Bedre lykke i morgen! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å, herregud!

Jeg hadde oppi 3-4 dl olje!!!!!!! :eeeh:

Skal prøve og bake den igjen i morgen

:fnise: det var kanskje litt mye ja.

Testet også den oppskriften og de ble kjempegode :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Da skal jeg prøve igjen i morgen!! :jepp:

Alle skryter jo sånn av den

Ble den bedre med riktig mengde olje?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest bamsemumsa

Gode muffins? Jeg har en suuuuuperenkel oppskrift! Blir ikke enklere enn dette :-)

Gir 12 muffins :-)

50g smør

1 dl sukker

1 egg

1 dl helmelk

2,5 dl siktet mel

2 ts vaniljesukker

3 ts bakepulver

Smelt smøret og avkjøl. Bland ingrediensene i en bolle og rør med ei tresleiv. (for at røra skal bli luftig)

Ha i halvfulle muffinsbegere. (Jeg bruker silikonbegere)

Stek på 175 grader midt i ovnen i 15-20 minutter avhengig av ovn.

Velbekomme! :-)

Jeg synes det er kjempegodt med litt most banan i røra og litt frosne blåbær. Dryss litt havregryn på toppen. Namme! :-) Fine å fryse også..

Endret av bamsemumsa
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest navnelapp

Gode muffins? Jeg har en suuuuuperenkel oppskrift! Blir ikke enklere enn dette :-)

Gir 12 muffins :-)

1 dl sukker

1 egg

1 dl helmelk

2,5 dl siktet mel

2 ts vaniljesukker

3 ts bakepulver

Bland ingrediensene i en bolle og rør med ei tresleiv. (for at røra skal bli luftig)

Ha i halvfulle muffinsbegere. (Jeg bruker silikonbegere)

Stek på 175 grader midt i ovnen i 15-20 minutter avhengig av ovn.

Velbekomme! :-)

Jeg synes det er kjempegodt med litt most banan i røra og litt frosne blåbær. Dryss litt havregryn på toppen. Namme! :-) Fine å fryse også..

Heilt utan smør?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...