Gå til innhold

Spam


Gjest Gjest_Emmelina_*

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_Emmelina_*

Hei

Hva gjør man for å få stoppet spam. i dag når jeg kom på pc min så vare det 28 "reklamemail" og jeg blir bare så dritlei av det . Alt fra Viagra til finansråd.

Har noen noen gode råd til meg?

Håper det .. snøft .. :sur:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Min internettleverandør har spamfilter som jeg kan aktivere. Da stoppes veldig mye før det lastes ned på min maskin.

Etter å ha vært rolig en måned eller to merker jeg at mengden spam som jeg får ned på maskinen har økt. Nå er det ikke mange da pr. dag så det overlever jeg.

Hva med å installere et spamfilter?

Nå er ikke jeg kjent med den type programmer så her må andre komme med råd og sin erfaring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spamfilter er ingen dum ide nei.

Og er det plagsom nok, så får du vurdere å bytte mailadresse, og ikke bruke den til annet enn privat mail, og ha en annen som du bruker ved onlineregistreringer og andre sitasjoner der du risikerer at adressen din spres.

så er det jo faren for at noen som har deg i adresselisten sin har virus da, da kan du få masse dritt, i så fall vil du gjerne se det på at det er "normale" avsenderadresser (avsenderadressen er en annen i vedkommendes adressebok) i motsetning til de typiske utenlangske adressene mye av apamen kommer fra. Om du ser dette, så er det muligens å prøve å finne ut av hvem det kan være, og kontakte vedkommende. Dette er ENESTE gangen du akal vurdere å svare på spamen (sende mail til avsender og se om dere kan finne ut hvem dere har som felles bekjent...)

Ellers gjelder generell regel om å slette ULEST, og merke av at mailprogrammet ditt ikke sender lesebekreftelse uten din godkjenning (for spammere bør aldri få esebekreftelse, da vet du at det er en aktiv adresse, og sender mer)

Jeg har et godt spamfilter hos leverandøren, pluss at alle mail fra "ikke godkjente avsendere" havner i en egen mappe, og disse sletter jeg ulest (etter å ha sjekka kjapt om det kan være noe jeg skulle hatt da sekvsagt)

Mamma var så plaga som det du er nå, og hun byttet rett og slett mailadresse, det gjorde i stor grad nytten (så byttet hun til en start.no-adresse, for der er et velfungerende spamfilter)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden det er jobbmail det er snakk om så har dere kanskje en IT-ansvarlig?

Ta problemet opp med vedkommende. Du er sikkert ikke den eneste som er plaget.

På min jobb så kunne vi overhode ikke installere egne programmer. Alt ble gjort av IT-ansvarlig.

Hver gang jeg får spam i innboksen så marker jeg den som junkmail og ber om at mailadressen fra avsender blir blokkert. Ikke for det at jeg tror det hjelper så mye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ahh, på jobb ja, nei, da er det ikke like lett.

Da ville jeg tatt det opp med it-avdelingen/it-amsvarlig og hørt om de kunne ordne noe spam-filter.

På min jobb får vi i alle fall heller ikke gjøre noe som helst slikt selv, men jeg får heldsigvis ikke smap på jobb. Kan telle på fingrene på en hånd de jeg har fått i løpet av mine 3 år her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Klag til IT-ansvarlig, ja. Og så klager du igjen og igjen og igjen..... Har samme problem selv og klager jevnlig. Skal være håp om at problemet reduseres en god del når vi er ferdig med en omlegging av mailsystemet som pågår nå. Det er i allfall det som er blitt sagt nå i det siste, så jeg håååååååper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...