Gjest Gjest Skrevet 7. september 2006 #1 Del Skrevet 7. september 2006 Jeg har lyst til å bake skolebrød idag, men jeg finner ikke noen oppskrifter på det på nettet. Er det noen på KG som har en god skolebrødoppskrift? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest LilSweetie Skrevet 7. september 2006 #2 Del Skrevet 7. september 2006 Har ikke noen oppskrift, men når jeg har bakt det har jeg brukt en vanlig bolleoppskrift og tatt oppi eggekrem og melis/kokos. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 7. september 2006 #3 Del Skrevet 7. september 2006 Skoleboller (ca 24 stk) 150 g margarin 6,5 dl melk 50 g gjær 2 dl sukker 1 kg hvetemel 1 ts kardemomme 3 dl vaniljekrem (kjøpt eller hjemmelaget) melisglasur kokosmasse Smelt margarin i en gryte og bland i melken. Varm til 37 grader. Sukkeret og gjæren røres ut i væsken. Væsken, mel og kardemomme blandes til en deig. Dekk med plast og hev til dobbel størrelse. Elt deigen og del i 24 emner som trilles til boller. Legg bollene på stekebrett og klem dem litt flate før de dekkes og etterheves. Trykk bollene inn på midten og fyll med 1 ts vaniljekrem. Stek ved 220 grader i 13-15 minutter. Avkjøl litt på rist. Smør på melisglasur og dryss over kokosmasse. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 7. september 2006 #4 Del Skrevet 7. september 2006 Skoleboller (ca 24 stk) 150 g margarin 6,5 dl melk 50 g gjær 2 dl sukker 1 kg hvetemel 1 ts kardemomme 3 dl vaniljekrem (kjøpt eller hjemmelaget) melisglasur kokosmasse Smelt margarin i en gryte og bland i melken. Varm til 37 grader. Sukkeret og gjæren røres ut i væsken. Væsken, mel og kardemomme blandes til en deig. Dekk med plast og hev til dobbel størrelse. Elt deigen og del i 24 emner som trilles til boller. Legg bollene på stekebrett og klem dem litt flate før de dekkes og etterheves. Trykk bollene inn på midten og fyll med 1 ts vaniljekrem. Stek ved 220 grader i 13-15 minutter. Avkjøl litt på rist. Smør på melisglasur og dryss over kokosmasse. ← Tusen takk. Jeg blir stadig imponert over hvor rask du er med å komme med oppskrifter og gode råd når det gjelder mat. til deg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå