Gjest Hedda Gabler Skrevet 31. august 2006 #1 Del Skrevet 31. august 2006 Skal lage fiskegrateng, og lurer litt på hvordan dere andre gjør det. Har lyst til å ha litt mer enn saus, fisk og makaroni, men hva da? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 31. august 2006 #2 Del Skrevet 31. august 2006 Jeg pleier å ha et par never frosne erter og noen hardkokte egg i båter i bunnen av former før jeg har fiskeblandingen oppå. Ellers kan du ha f.eks. lettsurret strimlet purre og kokt brokkoli i bunnen, og bland reker inn i sausen sammen med fisk og makaroni. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tiit Skrevet 31. august 2006 #3 Del Skrevet 31. august 2006 Mmmmmmm.... så godt d høres ut! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 1. september 2006 #4 Del Skrevet 1. september 2006 Jeg pleier å ha purre i den hvite sausen til fiskegrateng, synes det smaker godt. Surrer purren i smøret før jeg tilsetter mel og sper med melk. Her er oppskriften min. Fiskegrateng (4 pers) 2 ss smør 4 ss mel 6 dl melk 1 liten finhakket purre salt, pepper, muskat 400-500 gram kokt fisk 1 dl nykokt makaroni 4 egg, skilte Smelt smøret, surr purren til den er myk, rør inn mel og spe med melk til hvit saus. La koke 5-10 min, smak til med salt, pepper og muskat. Avkjøl sausen litt, stivpisk i mellomtiden eggehvitene. Rør eggeplommer, makaroni og fisk inn i sausen, og skjær tilslutt inn eggehvitene. Hell massen i smurt, ildfast form, strø over brødkrumme eller revet ost og stek på nederste ribbe ved 200 grader i 35-40 min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maja_83 Skrevet 1. september 2006 #5 Del Skrevet 1. september 2006 Jeg bruker også ha oppi muskat og purre, setter så herlig smak. Så har jeg raspet gulrot ved siden av ved servering. Hjemmelagd grateng er 1000 ganger bedre enn den du får i frossendisken! Nam, nam Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 1. september 2006 #6 Del Skrevet 1. september 2006 Jeg pleier å ha purre i den hvite sausen til fiskegrateng, synes det smaker godt. Surrer purren i smøret før jeg tilsetter mel og sper med melk. Her er oppskriften min. Fiskegrateng (4 pers) 2 ss smør 4 ss mel 6 dl melk 1 liten finhakket purre salt, pepper, muskat 400-500 gram kokt fisk 1 dl nykokt makaroni 4 egg, skilte Smelt smøret, surr purren til den er myk, rør inn mel og spe med melk til hvit saus. La koke 5-10 min, smak til med salt, pepper og muskat. Avkjøl sausen litt, stivpisk i mellomtiden eggehvitene. Rør eggeplommer, makaroni og fisk inn i sausen, og skjær tilslutt inn eggehvitene. Hell massen i smurt, ildfast form, strø over brødkrumme eller revet ost og stek på nederste ribbe ved 200 grader i 35-40 min. ← Hei. Jeg prøvde oppskriften din for en stund siden. Men den ble veldig tørr etter min smak.. Jeg tenkte at jeg skulle prøve med mindre egg i neste gang. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 2. september 2006 #7 Del Skrevet 2. september 2006 Hei. Jeg prøvde oppskriften din for en stund siden. Men den ble veldig tørr etter min smak.. Jeg tenkte at jeg skulle prøve med mindre egg i neste gang. ← Det var synd, jeg synes ikke den pleier å bli tørr, snarere tvert imot... :klø: Eggene gjør jo bare at den hever seg og blir luftig. Hvis noe skulle endres burde det vel snarere være fiskemengden, kanskje. Det varierer nok hvor mye fisk jeg har i (pleier å lage gratengen av fiskerester), 300 gram kan faktisk egentlig være nok. Dessuten tar jeg alltid makaronien i blandingen tilslutt, og da bruker jeg ikke nødvendigvis alt, hvis blandingen ser vel fyldig ut. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_slurry_* Skrevet 2. september 2006 #8 Del Skrevet 2. september 2006 Det var synd, jeg synes ikke den pleier å bli tørr, snarere tvert imot... :klø: Eggene gjør jo bare at den hever seg og blir luftig. Hvis noe skulle endres burde det vel snarere være fiskemengden, kanskje. Det varierer nok hvor mye fisk jeg har i (pleier å lage gratengen av fiskerester), 300 gram kan faktisk egentlig være nok. Dessuten tar jeg alltid makaronien i blandingen tilslutt, og da bruker jeg ikke nødvendigvis alt, hvis blandingen ser vel fyldig ut. ← Da hadde jeg nok allt for mye fisk ja..Hadde vært på fisketur, så jeg var veldig raus.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå