hilli Skrevet 26. august 2006 #1 Skrevet 26. august 2006 (endret) Hva kan jeg bruke brunt sukker til? Jeg har en pakke stående som jeg kjøpte for lenge siden og ikke husker hva jeg skulle bruke til. Forslag mottas med takk. Endret 26. august 2006 av hilli
Gjest Tibz Skrevet 26. august 2006 #2 Skrevet 26. august 2006 Jeg bruker brunsukker når jeg baker Maryland Cookies! Nam-Nam!
Gjest Gjest Skrevet 26. august 2006 #3 Skrevet 26. august 2006 Isteden for hvitt sukker. Bruker brunt sukker hele tiden jeg. Litt sunnere.
Gjest piaf Skrevet 26. august 2006 #4 Skrevet 26. august 2006 (endret) Ang. siste kommentar: "Vanlig" brunt sukker, dvs det som i butikken heter "brunt sukker" og har en litt klebrig konsistens, er ikke nødvendigvis sunnere enn hvitt sukker - det er nemlig vanlig, raffinert sukker som er tilsatt melasse. Uraffinert brunt sukker, derimot, som feks demerara eller muscavado, skal være noe sunnere enn hvitt (men ikke mye, sukker er sukker, når alt kommer til alt...). Til hovedspørsmålet: Jeg har også en halv pakke vanlig brunt sukker i kjøleskapet. Har brukt første halvpart til havremakroner, og planlegger å ha resten i gulrotkake (erstatter halvparten av sukkermengden i oppskriften med brunt sukker i begge tilfeller). Kan også feks brukes i smuldrepai, både i fyll og smuldredeigen, og i kaker med nøtter og tørket frukt. Endret 26. august 2006 av piaf
Gjest Gjest_fiona_* Skrevet 26. august 2006 #5 Skrevet 26. august 2006 Amerikansk eplepai? Namm...det fikk jeg lyst på nå
Arkana Skrevet 26. august 2006 #6 Skrevet 26. august 2006 Brunt sukker er veldig godt i kjeks: Daim Butter Cookies (48 stk) 5 daimsjokolader 300 g hvetemel 5 ss sukker 2 ts vaniljesukker 100 g brunt sukker 200 g smør 4 ss kaldt vann 1 ts natron Pisk sammen smør og begge sukkerartene, rør vann og Daim i. Bland mel med vaniljesukker og natron og vend det inn i smørblandingen. Legg deigen på et bord og del den i to, trill hver del til en ca 40 cm lang pølse og del hver pølse i ca 24 skiver. Legges på bakeplate kledd med bakepapir, trykkes litt flatere og stekes ved 250° i 4-6 minutter. Bytt gjerne ut daim med en annen smakstilsetning. Og her er en god kake og en nydelig dessert: Lyse brownies 140 g smør 400 g brunt sukker 1 ts vaniljeessens 3 store egg 300 g hvetemel 1 ts bakepulver en god knivsodd salt 50 g grovhakkede valnøtter 50 g grovhakket hvit sjokolade 50 g grovhakket mørk sjokolade Smelt smøret. Rør inn sukker. Avkjøl litt og rør inn vanilje og egg. Bland i det tørre og hell i en 22x30 cm firkantet form. Strø nøtter og sjokolade over. Stek ved 180 grader i ca 25 minutter. Avkjøl noen minutter i formen før den legges på rist. Bør spises innen fire dager, kan fryses i inntil en måned, men den vil bli litt klissete. Jeg ganger oppskriften med 1,5 for å få nok røre til en liten langpanne. Nigella's Easy sticky-toffee pudding (6-8 pers.) 100 g brunt sukker 175 g hvetemel 2 ts bakepulver 1,25 dl melk 1 egg 1 ts vaniljeekstrakt 50 g smeltet smør 200 g brunt sukker ca 25 g smør 5 dl kokende vann Bland sukker med mel og bakepulver. Visp melk, egg, vanilje og smeltet smør og rør inn i det tørre. Fordel i en liten ildfast form. Dryss på brunt sukker og legg på smørklatter. Hell over det kokende vannet og stek ved 190 grader i 45 minutter. Server med fløte, pisket krem eller vaniljeis.
MAcy Skrevet 26. august 2006 #7 Skrevet 26. august 2006 bruker det i te, og kaffe veldig dodt også ser det fint ut når du serverer det i skål.
hilli Skrevet 26. august 2006 Forfatter #8 Skrevet 26. august 2006 Den toffee-puddingen så god ut. Gulrotkake er også veldig fristende. Havremakroner pleier jeg faktisk å lage, skal ihvertfall bytte ut litt av det hvite sukkeret neste gang. Eplekake har jeg også lyst på. Det ser ikke ut som om det skal bli noe problem å bli kvitt det brune sukkeret(vanlig klissete type)
Gjest piaf Skrevet 26. august 2006 #9 Skrevet 26. august 2006 Havremakroner pleier jeg faktisk å lage, skal ihvertfall bytte ut litt av det hvite sukkeret neste gang. ← Hvis du ikke allerede har forsøkt: Prøv i tillegg med litt kanel i havremakronene.
hilli Skrevet 26. august 2006 Forfatter #10 Skrevet 26. august 2006 Hvis du ikke allerede har forsøkt: Prøv i tillegg med litt kanel i havremakronene. ← Det skal jeg prøve, høres kjempegodt ut.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå