Gjest gjest1 Skrevet 24. august 2006 #1 Del Skrevet 24. august 2006 Bruker å lage lapskaus på røkeknoke, jeg lager lys lapskaus for det liker jeg best. I røkeknoke bløtlagt natten over. Kokes/trekkes i nytt vann i ca 1- 1 1/2 time, som akkurat dekker, bruke en stor panne, det skal grønnsaker oppi til slutt. Av grønnsaker bruker jeg litt forskjellig men disse er alltid med: Gulrot, kålrot, sellerirot, purre og poteter. Skjær grønnsaker i terninger, og kok med de siste 20-30 min av koketiden til kjøttet. Når kjøttet er kokt og løsner lett fra beinet fisker jeg ut knoken og lar den avkjøle seg litt, og skjærer kjøttet i mindre biter og lar det bli varmt igjen i gryta. Smak til med salt og pepper hvis det trengs. Du kan også bruke annet kokekjøtt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 24. august 2006 #2 Del Skrevet 24. august 2006 Nå fikk jeg plutselig en ide for noe jeg kan sysle litt med i helga. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
loffen Skrevet 24. august 2006 #3 Del Skrevet 24. august 2006 Tusen tusen takk for oppskriften! Dette skal jeg prøve! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MAcy Skrevet 25. august 2006 #4 Del Skrevet 25. august 2006 jeg liker bedreå koke grønsakene litt lengre 1-2 er minimum, kan gjerne la det stå 3-5 timer på laveste varme, da blir lapskausen tykkere og ikke så bløt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosenrød Skrevet 25. august 2006 #5 Del Skrevet 25. august 2006 Ikke noe buljong eller krydder oppi? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Caboodle Skrevet 25. august 2006 #6 Del Skrevet 25. august 2006 Åhhhh, nå fikk jeg faktisk lyst på lapskaus! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 25. august 2006 #7 Del Skrevet 25. august 2006 Ikke noe buljong eller krydder oppi? ← røkt knoke som kokes lenge lager jo nydelig skikkelig kraft, da trenger man ikke buljong. men ville hatt oppi en del salt, b.la for poteten trekker til seg mye salt. kommer an på om knoken er salt i tillegg. tror jeg må lage jeg og. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 26. august 2006 #8 Del Skrevet 26. august 2006 Ikke noe buljong eller krydder oppi? ← Jeg bruker ikke noe buljong i når jeg lager lapskaus p røkeknoke, siden den ofte er ganske salt. Syns også det er bedre at folk heller salter litt ved bordet. Vi bruker veldig lite salt, og jeg må innrømme at jeg ofte syns maten blir for salt når jeg spiser ute eller borte. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 26. august 2006 #9 Del Skrevet 26. august 2006 Men selvsagt smaker jeg på maten før den blir servert, og da kan jeg justere litt på krydderet hvis det trengs. En gylden regel i matlaging er alltid å smake på maten før servering, sånn at krydringen kan balanseres hvis det trengs. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå