Gjest Gjest Skrevet 23. august 2006 #1 Del Skrevet 23. august 2006 Noen her som har lagd noe av rognebær før? Jeg trenger tips og råd. Er greit med oppskrifter, men fortrinnsvis oppskrifter dere har prøvd så jeg kan stille spørsmål. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 23. august 2006 #2 Del Skrevet 23. august 2006 Svigermor lager alltid rognebær gele. Nydelig til kjøttretter.... Til 1 liter saft: 1 liter bær, 1-2 dl vann og 900-1000 gram sukker. Bærene kokes langsomt opp i ca. en halv time. Sil bærene gjennom et sileklede eller en melsikt. Saften blandes med sukkeret. Kokes fra 10-30 minutter. Ta geleprøve: hell en skje med gele på et fat når den er blitt kald, stryk skjeen på geleèn og se om den rynker seg. Gjør den det, er den ferdig. Helles i varme rengjorte glass. Blander man inn sure epler, får geleèn en lysere farge og den blir mindre bitter. Rognebærene bør fryses før man lager gele for å få vekk den bitre smaken av bærene Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 23. august 2006 #3 Del Skrevet 23. august 2006 http://www.matoppskrift.no/sider/sokemaski...&type=oppskrift Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 23. august 2006 #4 Del Skrevet 23. august 2006 Svigermor lager alltid rognebær gele. Nydelig til kjøttretter.... Til 1 liter saft: 1 liter bær, 1-2 dl vann og 900-1000 gram sukker. Bærene kokes langsomt opp i ca. en halv time. Sil bærene gjennom et sileklede eller en melsikt. Saften blandes med sukkeret. Kokes fra 10-30 minutter. Ta geleprøve: hell en skje med gele på et fat når den er blitt kald, stryk skjeen på geleèn og se om den rynker seg. Gjør den det, er den ferdig. Helles i varme rengjorte glass. Blander man inn sure epler, får geleèn en lysere farge og den blir mindre bitter. Rognebærene bør fryses før man lager gele for å få vekk den bitre smaken av bærene ← Takk for svar og oppskrift Nå er bærene renset og skal legges i fryseren. Det eneste som gjør meg skeptisk til gele er oppbevaringen. Sterilisering av glassene er innmari mye styr. Tro om det går like greit å bruke syltevoks? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 23. august 2006 #5 Del Skrevet 23. august 2006 http://www.matoppskrift.no/sider/sokemaski...&type=oppskrift ← Takk for link, så ut som det var mange fine oppskrifter der Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå