Mookie Skrevet 23. august 2006 #1 Del Skrevet 23. august 2006 Når jeg baker boller blir de ikke så veldig bra akurat... Synes for eksempel at de fleste andre boller jeg har smakt, er mye bedre Hvordan få saftige store og luftige boller ? Og ikke små harde, tørre noen som kan brukes som mordvåpen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 23. august 2006 #2 Del Skrevet 23. august 2006 Ekte gjær, riktig temperatur, kna godt og hev ca en time før og etter utbaking. Da blir de helt bra. Prøvde en gang med noe bakepulver i tillegg (i følge en oppskrift) og da ble de akkurat så luftige og vonde som man får kjøpt i butikken. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Alive Skrevet 23. august 2006 #3 Del Skrevet 23. august 2006 Jeg har heller aldri fått det til, inntil jeg fikk et tips om å lage deigen dagen før, la den stå i kjøleskapet til dagen etter. Ta den ut og la den stå til den har fått romtemperatur igjen før du ruller ut og setter til steking. Nå er jeg stolt av mine store og luftige boller. (bruker tørrgjær t.o.m) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 23. august 2006 #4 Del Skrevet 23. august 2006 Du må kna deigen godt, og la dem heve lenge nok. Vær litt gjerrig på melet, deigen skal være så "klissete" som mulig, men fremdeles lett å håndtere. Vær også forsiktig med smøret, man får lettere tunge boller hvis de inneholder mye smør. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 23. august 2006 #5 Del Skrevet 23. august 2006 Prøv oppskriften på Tines sider (den liger er inne et sted også) på kesamboller. De ble veldig gode! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 23. august 2006 #6 Del Skrevet 23. august 2006 ..og bland 1 ts bakepulvet i melet, det kan gjøre susen! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LilleLy Skrevet 23. august 2006 #7 Del Skrevet 23. august 2006 Fersk gjær er en forutsetning. OG ikke bruk for mye mel. Ha heller mer mel i når du baker ut. Da blir de luftige og lette.. ikke reduser på sukker og smør heller hvis det er smaken du er ute etter! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 23. august 2006 #8 Del Skrevet 23. august 2006 Fersk gjær er en forutsetning. ← Jeg merker ingen forskjell på om jeg baker med tørrgjær eller fersk gjær. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Emera Skrevet 23. august 2006 #9 Del Skrevet 23. august 2006 Ikke jeg heller. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 23. august 2006 #10 Del Skrevet 23. august 2006 Fersk gjær er en forutsetning. OG ikke bruk for mye mel. Ha heller mer mel i når du baker ut. Da blir de luftige og lette.. ikke reduser på sukker og smør heller hvis det er smaken du er ute etter! ← Jeg prøver generelt å unngå mer mel ved utbaking. Litt nøytral olje på bordet og litt på hendene gjør stort sett samme nytte. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå