Gå til innhold

Redusere kakeoppskrift


Gjest Hedda Gabler

Anbefalte innlegg

Gjest Hedda Gabler

Jeg skal bake en festkake til helga, og har funnet en oppskrift som jeg har lyst til å prøve. Problemet er bare at den er veldig stor, den skal holde til flere etasjer, og jeg skal bare lage en enkelt kake. Bunnen består av:

5 dl eggehviter

2,5 dl eggeplommer

500 g melis

375 g mel

100 g finhakkede mandler

finhakket skall av 1 appelsin

75 g smeltet smør

Hva tror dere om å halvere oppskriften - vil det passe til en 26 cms form?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Er det ikke enkelt med 1,66 dl eggehviter og 0,88 dl eggeplommer?

*fnys* enkelte er storforlangende, da! :ler:

Lykke til med bakinga, skulle ønsket jeg var en av den som fikk smake!

Forresten, legg gjerne ut hele oppskriften hvis du har lite å gjøre :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hedda Gabler

Tror dere den bunnen kan fryses?

Eggehvitene piskes godt gjennom sammen med plommene. Tilsett melis, og pisk til det er dobbelt i volum. Sikt mel i, og vend i massen sammen med appelsinskall og mandler. Tilsett smøret til slutt. Stekes ved 180 grader i varmluftsovn og stek i 35 - 40 minutter.

Fyll:

1 l kremfløte

saft og skall av 3 - 4 appelsiner

8 ark gelatin

1 kg hvit sjokolade :)

1 l kremfløte

200 g mørk sjokolade

4 - 6 mangofrukter

Kok opp den første literen med fløte sammen med finhakket appelsinskall. Press appelsinene, og kok saften ned til det halve. Legg gelatinen i vann, press deretter vannet ut og smelt i den varme fløten. Hell den varme fløten over dne hvite sjokoladen. Pisk til alt er smeltet. Tilset appelsinsaften. pisk den siste literen med fløte stiv. Vend den i den varme kremen. Vend så i hakket, mørk sjokolade. Skrell mangoene, skjær dem i små terninger som legges oppå kremen mellom bunnene.

Pyntes med pisket kremfløte med melis i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så mye sjokolade og fløte og gode greier, denne må prøves!

Tusen takk :hoppe:

Skulle tro bunnen kan fryses, den ser jo ikke så forskjellig ut fra vanlig sukkerbrød, bortsett fra kanskje mandler og appelsinskall?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Hedda Gabler

Men det er veldig lite mel i forhold til i sukkerbrød? Tenkte at den ble en mellomting mellom marengsbunn og sukkerbrød, jeg.

Forresten noen som vet hvor mange eggehviter og -plommer det går på desiliteren?

Endret av Hedda Gabler
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...