Gjest Hedda Gabler Skrevet 22. august 2006 #1 Del Skrevet 22. august 2006 Jeg skal bake en festkake til helga, og har funnet en oppskrift som jeg har lyst til å prøve. Problemet er bare at den er veldig stor, den skal holde til flere etasjer, og jeg skal bare lage en enkelt kake. Bunnen består av: 5 dl eggehviter 2,5 dl eggeplommer 500 g melis 375 g mel 100 g finhakkede mandler finhakket skall av 1 appelsin 75 g smeltet smør Hva tror dere om å halvere oppskriften - vil det passe til en 26 cms form? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 22. august 2006 #2 Del Skrevet 22. august 2006 Du kan i hvert fall dele den på tre, vil jeg tro. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hedda Gabler Skrevet 22. august 2006 #3 Del Skrevet 22. august 2006 Det blir noen forferdelige tall, men men... Alt for vellykket kakebakst! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 22. august 2006 #4 Del Skrevet 22. august 2006 Er det ikke enkelt med 1,66 dl eggehviter og 0,88 dl eggeplommer? *fnys* enkelte er storforlangende, da! Lykke til med bakinga, skulle ønsket jeg var en av den som fikk smake! Forresten, legg gjerne ut hele oppskriften hvis du har lite å gjøre Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hedda Gabler Skrevet 22. august 2006 #5 Del Skrevet 22. august 2006 Tror dere den bunnen kan fryses? Eggehvitene piskes godt gjennom sammen med plommene. Tilsett melis, og pisk til det er dobbelt i volum. Sikt mel i, og vend i massen sammen med appelsinskall og mandler. Tilsett smøret til slutt. Stekes ved 180 grader i varmluftsovn og stek i 35 - 40 minutter. Fyll: 1 l kremfløte saft og skall av 3 - 4 appelsiner 8 ark gelatin 1 kg hvit sjokolade 1 l kremfløte 200 g mørk sjokolade 4 - 6 mangofrukter Kok opp den første literen med fløte sammen med finhakket appelsinskall. Press appelsinene, og kok saften ned til det halve. Legg gelatinen i vann, press deretter vannet ut og smelt i den varme fløten. Hell den varme fløten over dne hvite sjokoladen. Pisk til alt er smeltet. Tilset appelsinsaften. pisk den siste literen med fløte stiv. Vend den i den varme kremen. Vend så i hakket, mørk sjokolade. Skrell mangoene, skjær dem i små terninger som legges oppå kremen mellom bunnene. Pyntes med pisket kremfløte med melis i. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 22. august 2006 #6 Del Skrevet 22. august 2006 Så mye sjokolade og fløte og gode greier, denne må prøves! Tusen takk Skulle tro bunnen kan fryses, den ser jo ikke så forskjellig ut fra vanlig sukkerbrød, bortsett fra kanskje mandler og appelsinskall? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hedda Gabler Skrevet 22. august 2006 #7 Del Skrevet 22. august 2006 (endret) Men det er veldig lite mel i forhold til i sukkerbrød? Tenkte at den ble en mellomting mellom marengsbunn og sukkerbrød, jeg. Forresten noen som vet hvor mange eggehviter og -plommer det går på desiliteren? Endret 22. august 2006 av Hedda Gabler Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå