Solskinn Skrevet 18. august 2006 #1 Skrevet 18. august 2006 Hvordan vet man at avokadoen er moden? Jeg vet nå når den IKKE er moden i all fall, for guacamolen min ble det lite av i dag, det var ikke snakk om å kunne mose det kjøttet
Gjest itla Skrevet 18. august 2006 #2 Skrevet 18. august 2006 Litt vanskelig å forklare - den skal være myk, men ikke for myk... Den skal gi litt etter når du klemmer på den, men ikke sånn at fingeren nesten forsvinner inni. Litt treningssak er det også, jeg gjorde noen bomkjøp før jeg fant ut hvordan jeg liker dem.
Solskinn Skrevet 18. august 2006 Forfatter #4 Skrevet 18. august 2006 Takker.Ttenkte den skulle være myk, men min vurdering av myk var tydligvis dårlig. Får tusle til butikken igjen i morgen og prøve på ny.
Arkana Skrevet 18. august 2006 #5 Skrevet 18. august 2006 Er du usikker så velg dem heller litt for harde enn litt for myke, de modnes etterhvert hos deg, så kan du kjenne litt hver dag til du tror de er modne nok. Etterhvert lærer du deg å kjenne når de er passe modne.
Gjest gjest1 Skrevet 19. august 2006 #6 Skrevet 19. august 2006 Noen ganger kan klemmetrikset lure meg også, noen ganger er de som gummi og gir fint etter for klemmen, men er umulige å mose. Bruker å kjøpe avocado 3-4 dager før jeg trenger dem og modner dem i lag med eple eller tomat, en dag eller to før de skal brukes.
flickan Skrevet 23. august 2006 #7 Skrevet 23. august 2006 Ifølge en kokk jeg kjenner, er det visst fordi så mange klemmer på dem i butikken at de ofte kjennes myke ut uten å være moden. Han anbefalte meg å kjenne i den "smale" enden, fordi de fleste klemmer i den "tykke".. hvis dere forstår..
Gjest splæsj Skrevet 23. august 2006 #8 Skrevet 23. august 2006 Du kan steke umoden avokado. Brukes på skiva eller som middagstilbehør.
Solskinn Skrevet 23. august 2006 Forfatter #9 Skrevet 23. august 2006 Ok, men hvordan "tilbreder" jeg den da? Mener hvordan får jeg den ut av skallet? Skjærer jeg skallet av på samme måte som man gjør med kålrot? Har aldri spist avocado før, trodde ikke jeg likte det, så jeg føler jeg skulle hatt en "for dummies" forklaring
Gjest splæsj Skrevet 23. august 2006 #10 Skrevet 23. august 2006 Du kutter rundt hele advokadoen på langs, slik at kuttet møtes. Så tar du godt tak i hver ende og vrir til. Da skal advokadoen løsne i to, og du kan ta av steinen. Er de umoden kan du skrelle av skallet med en osthøvel.
Gjest gjest1 Skrevet 24. august 2006 #11 Skrevet 24. august 2006 En kjapp og god avocadosalat 1-2 modne avocadoer skjærer i små terninger og dynkes med saften av 1/2 lime Ha over noen grovhakkede ristede mandler og litt finklippet karse Bland godt og smak til med litt salt og pepper.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå