Gjest Gjest Skrevet 18. august 2006 #1 Del Skrevet 18. august 2006 Har plukket masse bringebær, og klarer ikke å spise alt nå. Derfor har jeg allerede laget bringebærterte og bringebærmuffins, men har fortsatt en del igjen. Noen med noen gode oppskrifter? Tenkte ikke å lage syltetøy, men noen gode kaker Takker for svar Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 18. august 2006 #2 Del Skrevet 18. august 2006 Bare legge til at kakene skal fryses, slik jeg har gjort med de andre kakene. Men de fleste kaker egner seg til frysing, så det spiller egentlig ikke så stor rolle i forhold til de oppskriftene dere ev anbefaler meg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lanyah Skrevet 18. august 2006 #3 Del Skrevet 18. august 2006 Du kan jo bare ha noe i frysen, også ta opp når du skal lage smoothies eller en annen kald drikke! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mandel Skrevet 18. august 2006 #4 Del Skrevet 18. august 2006 Jeg synes det er veldig godt med rullekake som er fylt med en blanding av bringebær og vaniljekrem (gjerne ferdigkjøpt). Rull kaka i sukker og mandelflarn. Anbefales. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 18. august 2006 #5 Del Skrevet 18. august 2006 Denne er veldig god. Hasselnøttrulade med bringebærkrem 100 g ristede hasselnøtter 5 skilte egg 185 g sukker 1 ts vaniljeessens 50 g hvetemel ⅓ ts bakepulver kremfløte, bringebær og sjokoladekrøller til pynt ca 1¾ dl kremfløte 200 g lett mosede bringebær 1 ss sukker Dekk en langpanne med bakepapir, smør og strø med sukker. Finhakk nøttene i en foodprocessor. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Vend inn vanilje. Stivpisk eggehvitene og vend dem og hvetemel + bakepulver vekselvis inn i røren. Vend inn nøttene, hell i formen og stek ved 180 grader i 15 minutter. Vend ut på bakepapir og la hvile 1 minutt. Rull forsiktig sammen med papiret og avkjøl 5 minutter. Rull ut igjen og fjern papiret. Stivpisk kremfløten. Vend inn bringebær og sukker. Fordel kremen på kaken og rull forsiktig sammen. Sett i kjøleskap 2 timer før servering. Pynt med krem, bringebær og sjokoladekrøller. Dette er vel ikke akkurat en kake, men mer en dessert, men Nigellas sjokoladepavlova med bringebær er aldeles nydelig! Varm ovnen til 175 grader. Stivpisk 6 eggehviter, visp gradvis inn 1½ kopp sukker til en stiv marengs. Vend inn 3 ss siktet kakao og 1 ts eddik. Tegn en sirkel på et stykke bakepapir, ca 22 cm i diameter, snu arket og legg på et stekebrett, fordel marengsmassen innenfor sirkelen. Sett brettet i ovnen og senk temperaturen til 150 grader og stek i 1 time og 15 minutter. Slå av ovnen, la døren stå litt på gløtt og la marengsen avkjøles helt i ovnen. Så er det bare å bre tykt med pisket kremfløte på toppen, drysse over et lass med bringebær og rive mørk sjokolade over. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå