Gjest Gjest Skrevet 18. august 2006 #1 Del Skrevet 18. august 2006 Har akkurat vært i Hellas, og lurer på om noen har oppskrift på tzatziki? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 18. august 2006 #2 Del Skrevet 18. august 2006 Jeg bruker vanlig yoghurt naturell og lar den renne av i et kaffefilter. Jeg river agurk, og strør på litt salt og lar det renne av. Presser ut væske etter en 20 minutters tid. Blander yoghurt og agurk, presser et fedd hvitløk og smaker til med litt salt og pepper og en bitteliten desj god olivenolje. Du kan bruke matlagingsyoghurt/matyoghurt direkte i stedet for å la den vanlige renne av. Jeg har alltid naturell i skapet, derfor bruker jeg den. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 18. august 2006 #3 Del Skrevet 18. august 2006 1 stort beger yougurt naturell 1 1/2 agurk 1 pose tzatziki dipmiks framgangsmåte som ovenfor nero Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lanyah Skrevet 18. august 2006 #4 Del Skrevet 18. august 2006 Nam! Og hva kan en bruke dette til? Fisk?... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 18. august 2006 #5 Del Skrevet 18. august 2006 Eller som dip, eller på nybakt brød , eller loff, eller som del på et tapasbord, eller til salat.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 18. august 2006 #6 Del Skrevet 18. august 2006 Tzatziki er veldig godt til lam og også til grillspyd av både oksekjøtt og kylling, og jeg vet noen som spiser det til makrell (spesielt som dressing til makrellburgere. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 18. august 2006 #7 Del Skrevet 18. august 2006 Jeg bruker vanlig yoghurt naturell og lar den renne av i et kaffefilter. Jeg river agurk, og strør på litt salt og lar det renne av. Presser ut væske etter en 20 minutters tid. Blander yoghurt og agurk, presser et fedd hvitløk og smaker til med litt salt og pepper og en bitteliten desj god olivenolje. Du kan bruke matlagingsyoghurt/matyoghurt direkte i stedet for å la den vanlige renne av. Jeg har alltid naturell i skapet, derfor bruker jeg den. ← Jeg gjør som du, og har i tillegg i litt mynte. Bruker den som dip, saus til kjøtt eller fisk, dressing til salat, som påleggsalat nydelig i lag med kjøttpålegg, til spekemat, til cyrryer og sikkert mange ting jeg ikke har tenkt på engang. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lanyah Skrevet 18. august 2006 #8 Del Skrevet 18. august 2006 (endret) "Jeg bruker vanlig yoghurt naturell og lar den renne av i et kaffefilter." Hva mener en med det? Skal Yoghurt renne av?... :klø: Endret 18. august 2006 av Lanyah Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 18. august 2006 #9 Del Skrevet 18. august 2006 Yoghurten skal renne av for å bli tykkere. Hvis du bruker matyoghurt fra Tine, er dette ikke nødvendig(denne yoghurten har tykkere konsistens). Jeg lager tzatziki sånn: River ca. en halv agurk på den grove siden av råkostjernet og klemmer ut så mye væske som mulig av den. Blander i bolle med 2 fedd hvitløk most sammen med litt salt (bruk knivbladet), salt, pepper, litt hakket frisk mynte og tilslutt matyoghurt til ønsket konsistens. Jeg bruker tzatziki til fet fisk (laks, makrell), fiskekaker, grillet lam, tyrkiske lammekjøttboller, grillet/stekt kylling med marokkansk krydderblanding ++. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 18. august 2006 #10 Del Skrevet 18. august 2006 "Jeg bruker vanlig yoghurt naturell og lar den renne av i et kaffefilter." Hva mener en med det? Skal Yoghurt renne av?... :klø: ← Da blir yoghurten tørrere og fastere og ligner mer på gresk yoghurt, og dipen blir ikke så våt. Renner alltid av yoghurt som jeg skal bruke til dip, dressing osv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ts Skrevet 18. august 2006 #11 Del Skrevet 18. august 2006 Tusen takk! Det hørtes jo ikke så vanskelig ut! Skal prøves ut i nærmeste fremtid! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest *Snart medlem* Skrevet 18. august 2006 #12 Del Skrevet 18. august 2006 Slik lager jeg tzatziki: 1/2 agurk 2 dl yoghurt naturell, helst gresk 1-2 fedd hvitløk 1 ss extra virgin olivenolje salt og pepper Skrell agurken og rasp den. Sil av vannet. Bland det hele sammen og la det avkjøles i kjøleskapet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå