Gå til innhold

hjemmelaget lasagne


Gjest Gjest_krokus_*

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_krokus_*

Hei..

Er det noen som har en oppskrift på god hjemmelaget lasagne fra bunnen av?

Lyst til å lage noe godt til min kjære

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Her er min lasagne, oppskriften virker omstendelig, men det er ikke snar mat, og det er mindre arbeid enn det ser ut som.

Lasagne

Lasagne plater

Revet ost

Kjøttsaus:

1 pk. Kjøttdeig

1 liten boks tomatpuré( ca 5 ss)

1 boks hakkede hermetiske tomater

1 gulrot finhakket eller revet

1 stilk stangselleri finhakket

1-2 løk finhakket

noen fedd hvitløk

1-2 chili(røde eller grønne) uten frø og hvite hinner

basilikum, timian fersk eller tørket etter smak

2-5 ss sukker må smakes til(mildner tomat smaken)

salt og pepper

vann

Hvitsaus (ostesaus):

Smelt litt smør i en kasserolle og ha i hvetemel ca 4ss.

La det surre litt og spe med melk.

Smak til med ca 1/2ts kanel, revet muskat, salt og pepper.

Kokes til melsmaken er borte.

Hvis du vil, kan du blande i revet ost og en eggeplomme.

Sausen bør være litt tynn og må ikke koke etter at eggeplommen er hatt i.

Slik gjør du:

Begynn med kjøttsausen den tar lengst tid

Kjøttdeigen brunes og løken surres lett i pannen sammen med de andre grønnsakene + presset hvitløk og chili. Før tomatpureen og hakkede tomater haes i. Dette får nå stå og surre ca ½ time til grønnsakene er møre og smakes til med sukker, salt og pepper. Hvis du bruker ferske urter haes disse i nå, hvis tørkede haes de i samtidig med tomatene. Spe med vann hvis sausen blir for tykk. Husk lasagneplatene skal koke og bli bløte ikke tørre og harde.

Dette legges lagvis med plater mellom lagene av kjøttsaus og hvitsaus.

Avslutt med plater og hvitsaus på toppen. Topp det hele med litt revet ost.

Stekes i ovn på 225 ° i ca 25 –30min Kjenn med en skarp kniv om platene er myke.

Pass på så den ikke blir svidd på toppen når den er mørk nok kan du legge et ark med aluminiumsfolie på toppen.

Vegetarisk variant.

Lag tomat saus uten kjøttdeig.

Skjær squash, sjampinjong eller auberginer i skiver og legg disse lagvis med sausene og platene.

Hvis du bruker auberginer bør disse dampes lett på forhånd slik at de blir myke.

Mossaka variant.

Lasagne platene byttes ut med 2 auberginer skiver. Aubergine skivene må dampes lett.

Auberginene og tomatsausen legges lagvis med hvitsausen på toppen. I denne oppskriften kan hvitsausen med fordel være litt tykkere enn til lasagne.

Lykke til

Endret av pulverheksa
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager en lasagne uten kjøttdeig som er ekstra lett å lage fordi jeg jukser litt. ;) Omtrentlige mål, dessverre - det er en svært hjemmelaget oppskrift.

Bacon- og grønnsakslasagne

(2 pers)

1/2 pk skivet bacon

olivenolje

1 stor løk

2-3 stilker stangselleri

2-3 gulrøtter

2-3 fedd hvitløk

1 boks hermetiske tomater

ca. 3 dl vann

oregano

laurbærblad

salt, pepper

1 knivsodd sukker

1/2-1 dl fløte

nyrevet muskat

lasagneplater

revet mozzarella og parmesan

Skjær baconet i små biter og stek gyllent i olivenolje. Tilsett finhakkede grønnsaker og surr videre i noen minutter. Ha i tomater, vann og krydder, la småkoke med lokk halvveis på i 30 min. Hell så fløten i sausen og riv en god slump muskatnøtt i sausen (i stedet for separat ostesaus), kok opp igjen og smak til med evt mer salt og pepper.

Legg lagvis med lasagneplater i form, og ha revet mozzarella og parmesan på toppen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De gangene det skal gå litt raskt, bruker jeg cottage cheese istedet for ostesaus. Fyllet varierer jeg fra gang til gang, alt etter hva jeg har: gulrøtter, sopp, squash, auberginer (pleier å steke dem i tørr stekepanne først), spinat, selleri, paprika, mais...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kjøttsaus:

400g kjøttdeig, 1 løk, 3-4 sopp stekes.

Kjør 3 tomater i en blender, tilsett koriander, salt, pepper og litt grillkrydder.

Hell tomatene over kjøttdeigen.

Tilsett 2 revne gulrtøtter, en liten boks mais, 1 rød og 1 gul paprika, litt purre.

Legg lasagneplater og kjøttsausen lagvis i formen.

Lag hvitsaus:

30 g smør smeltes, tilsett 3-4 ss hvetemel. Spe med melk. Bruker ca. 6-8 dl..

Kok opp og la koke noen minutter. Tilsett muskatnøtt.

Hell sausen på toppen av lasagnen.

Stekes ved 225 grader i 15 min, ta ut formen ha på masse ost, stekes så videre i 10-15 min.

Endret av Leanne
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...