Gjest Gjest_krokus_* Skrevet 16. august 2006 #1 Del Skrevet 16. august 2006 Hei.. Er det noen som har en oppskrift på god hjemmelaget lasagne fra bunnen av? Lyst til å lage noe godt til min kjære Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 16. august 2006 #2 Del Skrevet 16. august 2006 (endret) Her er min lasagne, oppskriften virker omstendelig, men det er ikke snar mat, og det er mindre arbeid enn det ser ut som. Lasagne Lasagne plater Revet ost Kjøttsaus: 1 pk. Kjøttdeig 1 liten boks tomatpuré( ca 5 ss) 1 boks hakkede hermetiske tomater 1 gulrot finhakket eller revet 1 stilk stangselleri finhakket 1-2 løk finhakket noen fedd hvitløk 1-2 chili(røde eller grønne) uten frø og hvite hinner basilikum, timian fersk eller tørket etter smak 2-5 ss sukker må smakes til(mildner tomat smaken) salt og pepper vann Hvitsaus (ostesaus): Smelt litt smør i en kasserolle og ha i hvetemel ca 4ss. La det surre litt og spe med melk. Smak til med ca 1/2ts kanel, revet muskat, salt og pepper. Kokes til melsmaken er borte. Hvis du vil, kan du blande i revet ost og en eggeplomme. Sausen bør være litt tynn og må ikke koke etter at eggeplommen er hatt i. Slik gjør du: Begynn med kjøttsausen den tar lengst tid Kjøttdeigen brunes og løken surres lett i pannen sammen med de andre grønnsakene + presset hvitløk og chili. Før tomatpureen og hakkede tomater haes i. Dette får nå stå og surre ca ½ time til grønnsakene er møre og smakes til med sukker, salt og pepper. Hvis du bruker ferske urter haes disse i nå, hvis tørkede haes de i samtidig med tomatene. Spe med vann hvis sausen blir for tykk. Husk lasagneplatene skal koke og bli bløte ikke tørre og harde. Dette legges lagvis med plater mellom lagene av kjøttsaus og hvitsaus. Avslutt med plater og hvitsaus på toppen. Topp det hele med litt revet ost. Stekes i ovn på 225 ° i ca 25 –30min Kjenn med en skarp kniv om platene er myke. Pass på så den ikke blir svidd på toppen når den er mørk nok kan du legge et ark med aluminiumsfolie på toppen. Vegetarisk variant. Lag tomat saus uten kjøttdeig. Skjær squash, sjampinjong eller auberginer i skiver og legg disse lagvis med sausene og platene. Hvis du bruker auberginer bør disse dampes lett på forhånd slik at de blir myke. Mossaka variant. Lasagne platene byttes ut med 2 auberginer skiver. Aubergine skivene må dampes lett. Auberginene og tomatsausen legges lagvis med hvitsausen på toppen. I denne oppskriften kan hvitsausen med fordel være litt tykkere enn til lasagne. Lykke til Endret 16. august 2006 av pulverheksa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
gard Skrevet 16. august 2006 #3 Del Skrevet 16. august 2006 Hei Jeg lager denne og den blir veldig god: http://www.gardkarlsen.com/forum/viewtopic.php?t=55 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 16. august 2006 #4 Del Skrevet 16. august 2006 Jeg lager en lasagne uten kjøttdeig som er ekstra lett å lage fordi jeg jukser litt. Omtrentlige mål, dessverre - det er en svært hjemmelaget oppskrift. Bacon- og grønnsakslasagne (2 pers) 1/2 pk skivet bacon olivenolje 1 stor løk 2-3 stilker stangselleri 2-3 gulrøtter 2-3 fedd hvitløk 1 boks hermetiske tomater ca. 3 dl vann oregano laurbærblad salt, pepper 1 knivsodd sukker 1/2-1 dl fløte nyrevet muskat lasagneplater revet mozzarella og parmesan Skjær baconet i små biter og stek gyllent i olivenolje. Tilsett finhakkede grønnsaker og surr videre i noen minutter. Ha i tomater, vann og krydder, la småkoke med lokk halvveis på i 30 min. Hell så fløten i sausen og riv en god slump muskatnøtt i sausen (i stedet for separat ostesaus), kok opp igjen og smak til med evt mer salt og pepper. Legg lagvis med lasagneplater i form, og ha revet mozzarella og parmesan på toppen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sin Skrevet 16. august 2006 #5 Del Skrevet 16. august 2006 Prøvde pulverheksas oppskrift i dag, den ble kjempegod! Tusen takk pulverheksa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
salsera Skrevet 17. august 2006 #6 Del Skrevet 17. august 2006 De gangene det skal gå litt raskt, bruker jeg cottage cheese istedet for ostesaus. Fyllet varierer jeg fra gang til gang, alt etter hva jeg har: gulrøtter, sopp, squash, auberginer (pleier å steke dem i tørr stekepanne først), spinat, selleri, paprika, mais... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leanne Skrevet 17. august 2006 #7 Del Skrevet 17. august 2006 (endret) Kjøttsaus: 400g kjøttdeig, 1 løk, 3-4 sopp stekes. Kjør 3 tomater i en blender, tilsett koriander, salt, pepper og litt grillkrydder. Hell tomatene over kjøttdeigen. Tilsett 2 revne gulrtøtter, en liten boks mais, 1 rød og 1 gul paprika, litt purre. Legg lasagneplater og kjøttsausen lagvis i formen. Lag hvitsaus: 30 g smør smeltes, tilsett 3-4 ss hvetemel. Spe med melk. Bruker ca. 6-8 dl.. Kok opp og la koke noen minutter. Tilsett muskatnøtt. Hell sausen på toppen av lasagnen. Stekes ved 225 grader i 15 min, ta ut formen ha på masse ost, stekes så videre i 10-15 min. Endret 17. august 2006 av Leanne Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 17. august 2006 #8 Del Skrevet 17. august 2006 Prøvde pulverheksas oppskrift i dag, den ble kjempegod! Tusen takk pulverheksa ← Takk!, glad du likte den Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå