Gjest Hedda Gabler Skrevet 13. august 2006 #1 Del Skrevet 13. august 2006 Vi sådde vårløk i vår, og nå har vi masse! Har brukt noe i potetsalat og andre salater, vet jo at det også er godt i wok. Men er det noen som har andre forslag og oppskrifter til meg? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest splæsj Skrevet 13. august 2006 #2 Del Skrevet 13. august 2006 Du kan bruke det i stedet for purre eller gressløk. F.eks til omelett eggerøre, lapskaus og suppe. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest splæsj Skrevet 13. august 2006 #3 Del Skrevet 13. august 2006 Ja, og i pasta og pizza. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 13. august 2006 #4 Del Skrevet 13. august 2006 (endret) Som paifyll: Surr våløken myk i smør, la renne av seg på kjøkkenpapir, fyll i forstekt paiskall. Ha over smuldret fersk chèvre (eller feks feta, cheddar...) og eggestand (krydret med muskat), og fordel halve valnøttkjerner på toppen. Valnøttene blir gyldne når paien stekes. Man kan også blande vårløken med purre og/eller spinat. Endret 13. august 2006 av piaf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Krista83 Skrevet 13. august 2006 #5 Del Skrevet 13. august 2006 Det første som slo meg også var pai... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 13. august 2006 #6 Del Skrevet 13. august 2006 Skjær opp i passe biter, dypfrys. Bruk gjerne dobbelt med frysepose, så ikke løklukten trenger gjennom. Fin å ta opp litt av til vinteren til supper, omeletter, pai osv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hedda Gabler Skrevet 16. august 2006 #7 Del Skrevet 16. august 2006 Takk for forslag! falt nok ekstra for paien din, piaf. Hvordan lager du eggestanden? Har ikke sett deg i denne tråden, Arkana...? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 16. august 2006 #8 Del Skrevet 16. august 2006 Eggestand: Som vanlig er jeg håpløs på presise mål. Men bruker vel 3-4 egg, 1,5 dl fløte (jada!), litt salt, pepper og nyrevet muskat. Bland sammen og hell over grønnsaker og ost i paiskallet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 16. august 2006 #9 Del Skrevet 16. august 2006 Har ikke sett deg i denne tråden, Arkana...? ← Jeg kommer, jeg kommer. Jeg synes fennikel og vårløkstuing er veldig godt til kylling. Jeg surrer bare finsnittet fennikel og vårløk i litt smør og tilsetter crème fraîche, salt og pepper. Også godt til fisk. Jeg liker også vårløk i pai, f.eks. med spinat og forskjellige urter og med eggestand. Og så bruker jeg vårløk i wok, gryteretter, i dressinger (spesielt rømmedressinger) og noen ganger i cole slaw. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Shoegal Skrevet 17. august 2006 #10 Del Skrevet 17. august 2006 Vårløk er kjempefin å bruke i hjemmelaget fiskegrateng Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Huldali Skrevet 18. august 2006 #11 Del Skrevet 18. august 2006 På brødskiva, i en bagett, saus, pasta. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mini_me Skrevet 18. august 2006 #12 Del Skrevet 18. august 2006 Vi har rå vårløk på nachos. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå