Gjest Gjest Skrevet 7. august 2006 #1 Del Skrevet 7. august 2006 Vi får besøk idag, og skal lage sjokoladekake. Men mannen er blitt satt på anti hvetemel og -melkkur pga allergitest, og det hadde vært koselig hvis han kunne spist samme kaka som oss uten å bli dårlig. Går det an å erstatte hvetemelet i oppskriften med samme mengde speltmel? Smaker den ferdige kaka ca likt eller må man kompansere med mer/mindre av andre ingredienser? Og kan man bruke rismelk/laktoseredusert melk istedet for vanlig melk? Setter også pris hvis noen har forslag til noe annet jeg kan servere Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 7. august 2006 #2 Del Skrevet 7. august 2006 Har ingen erfaring med rismelk, men spelt erstatter hvetemel og den ene melketypen kan erstatte den andre. Skal ikke merkes på smaken. (Med mindre man erstatter fløte med skummamelk, om du forstår...) Bak i vei! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amalie_85 Skrevet 7. august 2006 #3 Del Skrevet 7. august 2006 Eneste jeg vet om spelt mel er det at man ofte må ha litt mer i enn vanlig mel i bakevarer. Hvorfor aner jeg ikke. Bare noe min mor har fortalt meg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå