Gå til innhold

Kyllingfilet


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Noen som har noen spennende oppskrifter med kyllingfilet? Har masse nå, så det blir endel middager med dette framover.

Må også være relativt sunt da... ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tja, foruten om wok bruker jeg å dele filetene og banke de litt flate, steke de, drysse på krydder og ha dem i pitabrød med grønnsaker og hjemmesnekra karridressing til (laga av kesam, litt karry pasta, salt, pepper)

en annen ting kan være å steke filetene som de er til de er såvidt gjennomstekte. Ha ferdigdampa grønnsaker i en ildfastform. Legge i filetne, grønnsakene og ha over litt matfløte ispedd vann og litt krydder. Drysse på med sånn light ost (for gratinering) og gratinere en 5-6 minutter på på 250 grader. Server med ris til....

Bare noen av de mange variantene jeg lager sånn på sparket

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde en veldig god middag med kyllingfillet i kveld faktisk. Marinerte kyllingen først og stekte den i panna.. Hadde fløtegratinerte poteter og stekt løk ved siden av. Synes det var rågodt hvertfall =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Malina

Noe enkelt og godt: Kyllingfilèt m/gratinerte grønnsaker (blomkål,gulrøtter,brokkoli), kyllingsaus og ris.

Stekt kyllingfilet i tacokydder er kjempe godt i tortilla m/tilbehør som ost, salat, tacosaus sov.

Stekt kyllingfilèt m/stekte potetbåter og kyllingsaus

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fantus

Del poteter og purre i skiver og legg det lagvis i en stor ildfast form med litt salt og pepper og bittelitt olje mellom lagene. Legg kyllingfilet på toppen og pensle kyllinge med en blanding av smør eller olje og estragon.

Stekes ved 200 grader i ca 40 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kylling kiev: Bank filetene flate. Legg på en kule hvitløkssmør (kjøpt eller hjemmelaget) og rull/pakk sammen. Dypp i mel blandet med salt og pepper, så vispet egg og til slutt i loffsmuler (daggammel loff uten skorpe, kjørt til smuler i food processor). Pakk smulene godt fast på kyllingpakkene, sett i kjøleskap 15 minutter. Dypp gjennom alt en gang til og sett kaldt 15 minutter til. Brun i panne og etterstek i ovn ved 190 grader i ca 30 minutter.

Enkel kyllinggryte: Stek kyllingfilet i biter, poteter i terninger, rød + grønn paprika i biter, hakket løk, hakket hvitløk og hakket chili. Ha i hermetiske tomater, litt kraft, timian, salt og pepper og la koke til alt er mørt. Rør inn et beger kremost med urter (rør det mykt med litt fløte eller melk først) og la smelte og varmes opp.

Texmex-form: Bland kyllingfileter med en pose tacokrydder og sett kaldt et par timer. Fordel en strimlet purre og de grønnsakene du måtte ønske i bunnen av en ildfast form. Brun kyllingfiletene og legg oppå. Hell over et glass salsa, dryss over revet ost og stek i ovn ved 200 grader i ca 20 minutter. Server med ris og salat.

Kylling-wok: Stek kylling i strimler, vårløk, hvitløk, sukkererter, fennikel og gulrot raskt i en wok. Ha i en pose woksaus fra Blue Dragon (f.eks. Szechuan krydret tomatsaus) og la alt bli varmt. Server med ris eller nudler.

Rask kyllingsuppe: Stek kyllingfilet i biter, eple i biter og hakket løk i litt smør. Dryss på karri og tilsett hermetiske tomater, et par never frosne bønner eller erter, buljong og fløte (ca 1 liter til sammen i væske). La alt koke mørt og smak til med salt, pepper og litt sukker. Server med ostesmørbrød til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

  • 2 uker senere...

Kyllingrullade

Bank filetene til ca 1/2 cm tykkelse og pensle de med pesto.

Legg på grovhakket aubergine og paprika, og dryss på litt salt og pepper.

Rull sammen filetene, og surr en skive bacon rundt.

Legges i ildfast form, og tekes i 200 grader i ca. 20 minutter.

la dem hvile litt før de skjærs opp.

Serveres med grønnsaker (bunt frisk asparges eller noe annet) og potetet (pleier å lage båtpoteter jeg).

Ha gjerne en saus til; søt chilisaus, morkelsaus el.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skjær en "lomme" i fileene, brett ut og legg på salamipølse (2 skiver pr stk.). Legg mozarella ost oppå der og brett de sammen igjen. Fest fileene sammen med tannpirkere el. slik at fyllet ikke detter ut. Krydre fileene og brun dem i panne. Når dem er brunet setter du dem i en ildfast form med folie over og lar dem steke i ovnen til de er ferdige. server med ris, saus og salat til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...